İzinsiz gösterilere polis müdahale etti

İstanbul ve Ankara'da Okmeydanı'nda yaşanan olaylara protesto eden gruba polis müdahale etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kadıköy Boğa Meydanı'nda oturma eylemi yaptıktan sonra polis ekiplerine taş ve molotofkokteyli atan gruba müdahale edildi.  

Altıyol Boğa Meydanı'nda toplanan bir grup, bir süre slogan attı. Daha sonra Bahariye Caddesi'ne geçen gruptakiler, Mehmet Ayvalıtaş Meydanı'na kadar yürüdü. Meydanda, daha önce hazırladıkları molotofkokteyllerini alan ve taş toplayan eylemciler, tekrar Boğa Meydanı'na döndü. Burada bir süre oturma eylemi yapan göstericiler, polisin dağılmaları yönünde yaptığı uyarılara taş ve molotofkokteyli atarak karşılık verdi. 

Polis ekipleri, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği grubu dağıttı. Göstericiler, Bahariye Caddesi'nin ara sokaklarına kaçtı. Bu caddeden Moda yönüne doğru ara sokaklarda süren kovalamacada bazı göstericiler gözaltına alındı.

ODTÜ'de izinsiz gösteri

Öte yandan, ODTÜ'de, Uğur Kurt'un ölümü ve Okmeydanı'nda yaşananları protesto etmek için izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

ODTÜ'de, izinsiz yürüyüş yapmak isteyen grubun önü, polis tarafından ODTÜ kampüsünün A1 çıkışında kesildi. Güvenlik güçleri, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek, göstericilerin dağılması uyarısında bulundu.

Uyarıya rağmen dağılmayan gruptan bazı kişiler, polise molotofkokteyli, havai fişek ve taş attı. Bunun üzerine polis, gaz ve tazyikli suyla gruba müdahale etti.

Kullanılan bombalar hakkında bilgi verildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, dün akşam polis ekiplerine yönelik saldırıda, patlayan parça basınç etkili bombalar haricinde 5 ses bombası ile 3 atılıp patlamayan parça basınç etkili bombanın kullanıldığını açıkladı.

Emniyetin yazılı açıklamasında, "Dün akşam saatlerinde, Okmeydanı Şark Kahvesi bölgesinde meydana gelen patlama sonucu bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, bir vatandaşımız ile 7 emniyet görevlisinin yaralanmasına yol açan yerde, illegal örgüt mensuplarınca güvenlik güçlerine yönelik patlayan parça basınç etkili bombaların haricinde 5 ses bombası ve 3 atılıp patlamayan parça basınç etkili bomba daha kullanılmıştır" ifadelerine yer verildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir