İzmir, yağışa teslim

Kentte çok sayıda eve ve iş yerini su bastı. Yağış devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir'de akşam saatlerinde etkili olan sağanak, su baskınlarına neden oldu.

Yaklaşık bir saat etkili olan yağmur nedeniyle, Mersinli Yeni Mahalle ve çevredeki bazı bölgelerde zemin katlardaki ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin 25 noktada baskınlara müdahale ettiği bildirildi. Birinci Kordon'da da yol ve kanal ekipleri ızgaralarda temizlik yaptı.

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yayımlanan uyarıda, İzmir ve Manisa'nın güney ilçelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği, orta şiddetli kuvvetli yağışın İzmir'in Konak, Narlıdere, Balçova, Gaziemir, Buca Güzelbahçe, Urla, Seferihisar, Menderes, Torbalı, Bayındır, Tire, Selçuk, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Manisa'nın Salihli, Turgutlu, Ahmetli, Alaşehir, Kula ve Sarıgöl ilçelerinde etkili olacağı kaydedildi.

Yetkililer, yağışların sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olacağını ifade etti.

Kemalpaşa'da çatılar uçtu

Kemalpaşa ilçesindeki organize sanayi bölgesinde fırtına nedeniyle bazı fabrikaların çatılarındaki saçlar uçtu, binalar hasar gördü, ağaçlar devrildi.

Binaların çatısından savrulan saçlar ve devrilen ağaçların organize sanayi bölgesi yakınındaki bazı yollarda trafiği olumsuz etkilediği belirtildi. Yoldaki ağaç ve saçlar belediyeye ait iş makineleriyle yoldan kaldırıldı. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde elektrik kesintisine neden olan fırtına, bir nakliye firmasına ait ofisi de yıktı.

Emniyet yetkilileri herhangi bir yaralanma olayının olmadığını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir