Araç kuyruğu 35 kilometreye ulaştı

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bursa'dan İzmir'e giden otoyolda araç kuyruğu 35 kilometreye ulaştı. Karayolu saat 16.30 itibarıyla tek şeritten kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kar ve tipi yüzünden Bursa-Balıkesir Karayolu'nun Gölyazı Mevkii'nde, iki yolcu otobüsünün yan yatması sonucu kapanan karayolunda araç kuyruğu 35 kilometreye ulaştı. Karayolu saat 16.30 itibarıyla tek şeritten kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

Hava sıcaıklığınının sıfırın altında 3 dereceye kadar düştüğü karayolunda sürücüler ve yolcular araçlarında beklerken, kaza yapan otobüslerin kaldırılması çalışması devam ediyor.

Bursa'dan yiyecek yardımı yapılıyor 

Bursa İzmir karayolunun 45'nci kilometresindeki Karacaoba Mevkii'nde bu sabah kar ve tipi yüzünden iki aracın kayması sonucu kapanan karayolunda, oluşan kuyrukta mahsur kalan sürücü ve yolculara, Bursa AFAD kontrolünde yiyecek ve içecek yardımı yapılıyor. Yetkililer, Büyükşehir Belediyesi'nin 5 bin kişiye, Karacabey Kaymakamlığı'nın 500 ve Kızılay'ın ise 250 kişiye dağıtılmak üzere hazırladığı erzağı dağıtılmak üzere bölgeye gönderdi. AKUT ve NAK ekipleri de mahsur kalan kişilere yardım amacıyla kayan araçların çekilmesi için bölgeye araç ve ekip gönderdi.

Bursa İzmir karayolunun 45'nci kilometresinde iki otobüsün devrilmesi sonucu kapanan karayolu saat 16.30 itibariyle tek şeritten kontrollü olarak ulaşıma açıldı.