İzmir'de otobüs yakılmasıyla ilgili 13 gözaltı

Narlıdere İlçesi'nde, bir belediye otobüsünün camının kırılması, diğerinin de kundaklanarak ateşe verilmesiyle ilgili operasyon düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir'in Narlıdere İlçesi'nde, bir belediye otobüsünün camının kırılması, diğerinin de kundaklanarak ateşe verilmesiyle ilgili operasyon düzenleyen polis, terör örgütü PKK üyesi olduğu ileri sürülen 13 kişiyi gözaltına alındı. Bu arada, yanan otobüs incelenmek üzere polis tarafından gece saatlerinde olay yerinden kaldırıldı, belediye ekipleri ise bölgede temizlik çalışması yaptı.

Narlıdere İlçesi İnönü Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, kimliği belirsiz kişiler, ESHOT'a ait 305 numaralı 2'nci İnönü Mahallesi- Fahrettin Altay Aktarma Merkezi hattında sefer yapan iki otobüsten birinin camını kırdı, diğerini de içinde yolcuların bulunduğu sırada molotof kokteyli atarak ateşe verdi. Otobüs şoförü ile yolcular, araçtan inerek canlarını kurtardı, ancak belediye otobüsü küle döndü. Bir işyerinin de tabelasında yangın nedeniyle hasar oluştu. Belediye otobüsü, gecenin ilerleyen saatlerinde incelenmek üzere polis tarafından, olay yerinden kaldırıldı.

otobus-orta-001.jpg

Sabah saatlerinde de belediye ekipleri olay yerinde temizlik çalışması yaptı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de karanlıktan yararlanarak izlerini kaybettiren zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında bugün sabah saatlerinde, çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Olayla ilgisi bulunduğu ve terör örgütü PKK üyesi olduğu ileri sürülen 13 kişi, Çevik Kuvvet, Özel Harekat, Asayiş Şube Müdürlükleri ve Narkotim'e bağlı ekiplerin de desteğiyle düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız 2 av tüfeği, kurusıkıdan dönüştürülme 1 tabanca, 1.5 litre benzin ile 5 kök hintkeneviri ve 5 bıçak ele geçirildi. Zanlıların işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.