İzmir'de patlamayla ilgili 8 kişi adliyede

Gözaltına alınan 8 kişi, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nda

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir'in Konak ilçesinde geçen hafta meydana gelen patlamayla ilgili gözaltına alınan 8 kişi, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde 4 gündür sorguları süren, eylemi gerçekleştirdikleri öne sürülen B.S, Z.D. ile eylemlerinde bu kişilere yardım ettikleri öne sürülen G.D, T.S, A.S, R.S, C.S ve A.Ö. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilirken, gözaltına alınan E.D. serbest bırakıldı. Zanlılardan B.S. ile Z.D'nin bombalama eylemini gerçekleştiren kişiler olduğu, G.D'nin otomobil temin ettiği, B.S'nin babası olduğu belirtilen T.S. ile kardeşleri A.S, R.S, C.S. ve A.Ö'nün de bu kişilere ''yardım yataklık'' ettikleri ileri sürüldü.

İzmir'deki zanlıların yanı sıra İstanbul'da gözaltına alınan ve çalıntı otomobili temin ettikleri öne sürülen 3 kişi ile Diyarbakır'da gözaltına alınan ve çalıntı aracın alınması için para transferinde bulundukları ileri sürülen 2 kişinin de adliyeye sevk edileceği öğrenildi. İzmir'in Konak ilçesinde, 21 ağustosta park halindeki otomobile yerleştirilen patlayıcının polisleri taşıyan midibüs ile orduevine ait otomobilin geçtiği sırada patlatılması sonucu 3'ü asker 7'si polis, 16 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili gerçekleştirilen operasyonlarda, B.S, Z.B, G.D, R.S, E.D. Diyarbakır'da, T.S, A.S, C.S. ve M.A. ise İzmir'de gözaltına alınmıştı.

İstanbul'da da 4 kişi adliyede

Öte yandan İzmir'deki patlamaya ilişkin İstanbul'da gözaltına alınan 4 kişi de adliyeye gönderildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İzmir'de 3'ü asker 7'si polis 16 kişinin yaralandığı olayda ''patlayıcının konulduğu otomobili teröristlere sattığı'' iddiasıyla gözaltına alınan Recep Y, Osman T, Veysi T. ve Ramazan T'nin şubedeki işlemleri sonuçlandırıldı. Bu kişiler daha sonra polislerce Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ardından savcılığa çıkartıldı. Zanlıların savcılıktaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.