İzmir'deki patlamayla ilgili 1 kişi yakalandı

21 Ağustos'ta otomobile yerleştirilen bomba, polis servis aracının geçişi sırasında patlatılmıştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - İzmir'de 21 Ağustos'ta düzenlenen terör saldırısında patlayıcının yerleştirildiği otomobili temin ettiği iddiasıyla aranan kişi, yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmak isterken yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Eşrefpaşa semtindeki terör saldırısının firari faillerini yakalamak üzere çalışma yürüten İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce yakalanan 14 kişi içinde bulunan ve patlayıcıyı otomobile yerleştirdiği iddiasıyla tutuklanan B.S'nin kardeşi M.S'nin yasa dışı yollardan yurttan kaçmak üzere hazırlık yaptığını tespit etti.

Yapılan takip sonucunda, M.S'nin İzmir'in Menderes ilçesinden bir kamyonla hareket ettikten sonra botla yasa dışı yollardan kaçacağı bilgisine ulaşan polis, Menderes ilçesinde plakası açıklanmayan kamyona operasyon düzenledi. Operasyonda, M.S ile Türkiye üzerinden yasa dışı olarak Avrupa'ya gitmek isteyen 25 yabancı uyruklu kişi de yakalandı.

M.S'nin, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltına alındığı, sorgulamasının sürdüğü bildirildi.

Aynı operasyonda yakalanan 25 yabancı ise uyrukları belirlenerek sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

İzmir'in Konak ilçesindeki Eşrefpaşa semti Yeşillik Caddesi üzerinde 21 Ağustosta bir otomobile yerleştirilen bomba, polis servis aracının geçişi sırasında teröristlerce uzaktan kumanda ile patlatılmıştı. Bu sırada yoldan geçen, Konak Orduevine ait askeri araçta bulunan 1 asker şehit olmuş, 3'ü asker, 8'i polis 23 kişi de yaralanmıştı.

Terör saldırısının ardından İzmir polisi tarafından İzmir ve Diyarbakır'da düzenlenen eş güdümlü operasyonlarla, patlayıcıyı ateşlediği saptanan B.S. ve Z.B'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi yakalanmıştı.