İzmir'deki patlamayla ilgili 5 kişi yakalandı

İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin olarak Diyarbakır'da 3, İzmir'de 2 kişi yakalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin olarak, olayın failleri olduğu iddiasıyla Diyarbakır'da 3, faillere ''yardım ve yataklık'' yaptıkları gerekçesiyle İzmir'de 2 kişi yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, patlamayı gerçekleştiren 3 zanlının, olayın ardından otomobil kiralayarak Diyarbakır'a gittikleri tespit edildi.

Söz konusu 3 zanlı düzenlenen operasyonla Diyarbakır'da yakalandı.

İzmir'in Kadifekale semtinde düzenlenen operasyonda ise zanlılara ''yardım ve yataklık'' ettikleri iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

İzmir'in Konak ilçesinde önceki gün park halindeki otomobile yerleştirilen patlayıcının, polisleri taşıyan midibüs ile orduevine ait otomobilin Yeşillik Caddesi'nden geçtiği sırada patlatılması sonucu 3'ü asker, 7'si polis 16 kişi yaralanmıştı.

"Tahkikat derin bir şekilde yürütülüyor"

 

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, patlamada yaralanan Albay Ahmet Kılınç, polis memuru Abbas Kalender ve iki vatandaşı tedavi gördükleri Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etti. 

Ziyaret öncesinde gazetecilere açıklama yapan Bakan Gönül, patlama meydana geldiğinde Ankara'da olduğunu ve yaralıları bugün ziyaret etme imkanı bulduğunu belirterek şöyle dedi: 

"Nefretle kınadığımız bir olay. Tesellimiz, yapanların yakalanmış olması. Yakalanmaları polisin, İçişleri Bakanlığının, valilik ve emniyet müdürlüğünün başarısını göstermektedir. Bu gibi menfur, melun emelleri taşıyan kişiler için caydırıcı olacağına inancımızı ifade etmek istiyorum." 

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise İzmir polisinin çok başarılı görev yaptığını belirterek şu bilgileri verdi: 

"3'ü İzmir'de, 3'ü Diyarbakır'da 6 zanlı yakalandı. Tahkikat derin bir şekilde yürütülüyor. Türk polisini, İzmir polisini kutluyorum. Bu melun saldırıyı yapanların hak ettikleri cezayı alacağını tüm milletimize duyurmak istiyorum. İzmir polisi çok başarılı görev yapıyor. İzmir çok güvenlikli bir şehir, kimsenin endişesi olmasın. Olay tüm İzmirlileri üzmüştür ama faillerin çok kısa sürede adalet önüne çıkarılması da devletimiz için onur meselesidir."