İzmir'deki saldırıda 8 kişi tutuklandı

Tutuklanan zanlılar Buca ilçesindeki Kırıklar F Tipi Cezaevine götürüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir'in konak ilçesindeki patlamaya ilişkin gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 8 zanlı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde 4 gün süren sorgularının ardından, bombayı otomobile yerleştirerek patlattıkları belirtilen B.S. ile Z.B, olayda bombacılara yardım ve yataklık yaptıkları ileri sürülen G.D, T.S, R.S, A.S, C.S. ve A.Ö, ''terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına bombalı eylem düzenlemek, patlamayla maddi zarara yolaçmak, örgüt mensuplarına yardım yataklık, sahte belge düzenlemek ve kullanmak'' suçlamalarıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından ''tutuklanmaları'' talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 8 zanlı, mahkemede alınan ifadelerinin ardından tutuklandı.

Zanlılar, Buca ilçesindeki Kırıklar F Tipi Cezaevine götürüldü.

İzmir'in Konak ilçesinde, 21 Ağustosta park halindeki otomobile yerleştirilen patlayıcının polisleri taşıyan midibüs ile orduevine ait otomobilin geçtiği sırada patlatılması sonucu 3'ü asker 7'si polis, 16 kişi yaralanmıştı.

Öte yandan İzmir'deki patlama olayında Diyarbakır'da gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen patlamada kullanılan aracın temin edilmesi ile ilgili gözaltına alınan H.Ş. ve Y.Ş'nin sorgusu tamamlandı. Emniyet müdürlüğündeki sorgulamanın ardından adli mercilere sevk edilen H.Ş. ile Y.Ş. ''Terör örgütüne yardım ve yataklık'' suçlarından tutuklandı.