İzmit Körfezi'nden 600 bin ton çamur toplandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KOCAELİ - İzmit Körfezi’nin doğu sahili, çamur basma platformuyla yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından halkın hizmetine açılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, körfezin doğu sahilinde yılların biriken çamurunun en modern yöntemlerle toplandığı, bölgenin halkın hizmetine açılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

İSU ile Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığının birlikte yürüttüğü çalışmalar kapsamında, bölgeden toplanan 600 bin ton çamurun 30 bin kamyonla kurutma alanlarına taşındığı ifade edildi.

İzmit Körfezi’nin tüm kıyı alanlarının, halkın kullanımına açılması ve körfezin yılların ihmali olan kirlilikten kurtulmasının hedeflendiği bildirilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"İzmit Körfezi’nin en son noktası eski Gölcük yolu üzerindeki doğu sahili bölgesinde oluşturulan çamur basma platformuyla yılların biriken kirliliği körfezden uzaklaştırılıyor. Denizden çekilen tonlarca çamur, oluşturulan doğal çökertme havuzlarına alınıyor. Burada toplanan çamurlar, Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından kamyonlarla kurutma alanlarına taşınıyor. 70 bin metrekarelik alanda devam eden çalışmalarda yaklaşık 600 bin ton çamur İzmit Körfezi’nden temizlendi."

"Kuş Cenneti" olarak adlandırılan İzmit Körfezi Sulak Alanı’na yakın bölgede yürütülen çalışmalarla doğal hayatın devamlılığının sağlanması, Sarıdere’nin üzerine yapılacak yaya köprüsü ve sahil parklarıyla 16 kilometre uzunluğunda kesintisiz yürüyüş ve bisiklet yolu oluşturulmasının amaçlandığı belirtildi.