İzolasyona ‘turnuva’ ile rest çekti

Dünyanın önemli şans oyunları organizasyonlarından WPT’nin son durağı KKTC oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Melih KOCAGİL

GİRNE - Dünyanın önemli şans oyunları organizasyonlarından WPT’nin son durağı KKTC oldu. Merit Otel’in ev sahipliği yaptığı turnuvaya Michael Mizrachi, Sam Trickett ve Dominick Nietzsche gibi dünyaca ünlü oyuncular katıldı. 26 Ağustos’a kadar sürecek turnuvanın KKTC ekonomisine 6 milyon dolar kazandırnası bekleniyor. Merit International Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, “WPT, KKTC ‘nin tanıtılmasında çok büyük bir reklam oldu. Özellikle izolasyon altında ulaşım sıkıntısı çeken bir ülkede böyle bir olayı gerçekleştirmek gerçekten çok büyük bir başarı” dedi. WPT’ye 27 ülkeden oyuncunun katıldığını dile getiren Arar “2 bin 500 kişiye istihdam yaratıyor. Turnuvaya geçen yıl 3 bin kişi katıldı. Bu yıl yüzde 30 artacağını tahmin ediyoruz. Lübnan,  Rusya ve İsrail’den çok fazla katılım var. 2 milyon dolar tanıtım bütçesi ayırdık” diye konuştu.

Turnuvaların ödüllü oyunlar olduğunu belirten WPT Pazarlama Müdürü Turhan Bahur, 2012’de dağıtılan nakit ödüllerin 8 milyon doları geçtiğini, bu yıl 10 milyon dolar ödül dağıtılacağını söyledi.

6 ayda 6 turnuva

2013’ün ilk yarısında 5’i uluslararası olmak üzere toplam 6 turnuva gerçekleştirdiklerini belirten Bahur, bu turnuvalarda 2 binden fazla oyuncuya yaklaşık 7 milyon dolar ödül dağıtıldığını aktardı. Gelen oyuncuların politikayla ilgilenmediğini ve memnun kalmaları halinde daha sonra arkadaşlarıyla yeniden geldiğini belirten Bahur, “Dünyaca ünlü Teksas Hold’em oyuncusu Michael Mizrachi, KKTC’nin inanılmaz bir yer olduğunu ve Merit’in turnuvaları sayesinde böyle bir yerden haberdar olduğunu söyledi” diye konuştu.

Turnuvaların tanıtımı için yoğun çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Bahur sözlerini şöyle sürdürdü: “Yurt dışında sürekli lobi faaliyetlerimiz var. Ofisler açıyoruz, özellikle Avrupa’da yayın yapan  dergilere reklamlar veriyoruz. İnterneti çok iyi kullanıyoruz. Tüm bunları yaparken Kuzey Kıbrıs’ı da her an anlatıyoruz. Bu insanlar ülkelerine Kıbrıs’a özgü hediyelik eşyalarla dönüyorlar. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, uygulanan ambargonun sınırlarını bu turnuvalarla zorlamaya başladı. Bizim uluslararası başarımızı gören diğer oteller de turnuva düzenlemeye başladı.”

Yıl içindeki turnuvaların yaz sezonunda neredeyse ayda bir düzenlenir hale geldiğini belirten Merit Poker’in Başkanı Ümit Michael Peltekçi, bunların en önemlisinin WPT olduğunu söyledi. WPT’nin turnuva ayaklarından birinde KKTC’nin yer almasının büyük bir başarı olduğunu belirten Peltekçi, “Bizler kış sezonunda her turnuvada ortalama 300-450 oyuncu ağırlıyoruz. Bu rakam yaz sezonunda 800’e kadar çıkıyor. Sadece geçtiğimiz yıl yaklaşık 3 bin oyuncuyu ağırladık. Bu kişiler aileleriyle 5 bini buldu” dedi.