Jandarma karakollarına saldırı: 2 asker yaralı

Tunceli ve Van'daki jandarma karakollarına teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda 2 asker yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Van'ın Çatak ilçesinde, jandarma karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 asker yaralandı. 

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK mensuplarınca Narlı Jandarma Karakol Komutanlığı'na roketatar ve uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada bir astsubay yaralandı, teröristler kaçtı. Yaralı astsubay helikopterle Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezine kaldırıldı. Bölgede operasyon başlatıldı.

Narlı Jandarma Karakol Komutanlığı'na teröristlerce 9 Ağustos ve 9 Eylül'de de saldırı düzenlenmiş, can kaybı ve yaralanan olmamıştı.

Tunceli'de de jandarma karakoluna saldırı

Öte yandan Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Aşağı Torunoba Köyü'ndeki jandarma karakoluna terör örgütü PKK'lılar tarafından düzenlenen uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırıda 1 asker yaralandı.

Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Aşağı Torunoba Köyü Jandarma Karakolu ile üs bölgesine saat 17.30 sıralarında terör örgütü PKK'lılar tarafından farklı noktalardan uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırıda bulunuldu. Karakol ve üs bölgesine açılan ateşte bir asker hafif yaralandı. Karakol ve üs bölgesindeki askerlerin de karşılık vermesiyle çıkan ve 15 dakika süren çatışmadan sonra PKK'lılar dağlık alana doğru kaçtı. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan 2 Kobra helikopteri PKK'lıların kaçış güzergahlarını yoğun bombardıman altına aldı. PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Hafif yaralanan asker helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.(AA-DHA)