Jeneratör üreticisi FG Wilson, yeniden yapılandı

FG Wilson İngiltere Başkan Yardımcısı Moore, şu anda insanlara yatırım yaptıklarını ve farklı yerlerde ofis açacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Jeneratör üreticisi FG Wilson, Türkiye'de gelişen iş hacmine, artan yatırımlara ve dünya standartlarında çözüm arayan müşteri ve proje ihtiyaçlarına doğrudan cevap vermek amacıyla yeniden yapılandı. FG Wilson Jeneratör Sanayi ve Ticaret A.Ş, Türkiye pazarında daha aktif rol alacak.

FG Wilson İngiltere Başkan Yardımcısı Ian Moore, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dinamizmi ve ve bölgesel gücünün kendilerine güven verdiğini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye kilit piyasalardan biri. Türkiye'yi çok önemli bir piyasa olarak görüyoruz. Çok güçlü bir ekonomisi var. Bu da ürünlerimiz için iyi fırsatlar yaratıyor. Coğrafi bir konumda yer alıyor. Çok güçlü ticari ilişkilere sahip. Türkiye, FG Wilson için çok önemli. Burada ilk ofisini 2000'li yılların başında açtı. Bu sayede piyasaya güzel bir erişim sağladı. 2009'da ilk yatırım ve genişleme kararı verildi. Türkiye çapında farklı yerlerde ofisler kuruyoruz. Personel sayısı arttı ve artmaya devam edecek. Bu ülkede devam eden jeneratör talebini karşılamaya hazırız."

Moore, bir soru üzerine, Türkiye'de üretim tesisi kurulmasıyla ilgili şu anda bir kararları olmadığını bildirdi.

FG Wilson Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Alok Rawat da Türkiye'nin dinamik olduğunu ve burada yatırımların hızlandığını belirterek, "Dikkat çeken, yanı yatırımların hem Anadolu yarımadasına yayılması hem de çok farklı sektörlerde olmasıdır. Türkiye genç nüfusu, şehirleşmenin getirdiği çağdaş ihtiyaçlarla büyük yatırımlara ev sahipliği yapıyor. Bizler yatırımcının dünya standartlarındaki ihtiyaçlarını güçlü teknolojik birikim ve imkanlarımızla çözmek için Türkiye'de yapılandık" dedi.

Türkiye'de artık kapsamlı ve zorlu güç ihtiyacı olan komplike projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Rawat, 2008-2009'a kadar Türkiye'deki büyüme potansiyelini ve burada yatırımın gerekli olduğunu gördüklerini, şu anda insanlara yatırım yaptıklarını ve farklı yerlerde ofis açacaklarını söyledi.

"Jeneratör ihtiyacı artacaktır"

FG Wilson Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Köksal Er ise organize perakendenin gelişmesinin AVM yatırımlarını arttırdığını, ayrıca konut başta olmak üzere enerji, turizm, sağlık ve eğitim yatırımlarının da çoğaldığını, özellikle şehirleşmeyle birlikte insanların toplu bulundukları ortamlarda yaşam standartlarının yükseldiğini belirtti.

Er, "İnsanın olduğu her yerde hayatın kesintisizliği önem kazanmıştır. Bu ihtiyaçlar kurumsal yatırımcının güçlü çözüm ortağı ihtiyacını arttırmıştır. Türkiye'de gelecek 5 yılda global ve büyük yatırımlar daha da fazlalaşacaktır. Pazardaki büyük ölçekli ileri teknoloji ürünü, çevreye duyarlı jeneratör ihtiyacı artacaktır. Biz, büyük ölçekli projelerin oluşturacağı kurumsal pazardaki payımızın yüzde 25 olmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Türkiye jeneratör pazarının 2005-2008 yılları arasında hep büyüme trendi içinde olduğunu ifade eden Er, krizin etkilerinin 2009'da hissedildiğini, ancak 2009'un sonu ve 2010'da krizin etkilerinin ortadan kalktığını ve pazarın toparlandığını gördüklerini söyledi.

Er, "Türkiye'de tüketilen pazarın büyüklüğü 150 milyon dolar. Önümüzdeki dönemde bunun 200 milyon doların üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Biz de önümüzdeki 5 yılda payımızı yüzde 25'e çıkarmak istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Enerji kesintilerinin işletmeler için hayati önem taşıdığını vurgulayan Er, "Bütün yatırımların kalbinde bir jeneratör var" dedi.

Er, Türkiye'nin, ilerisi için FG Wilson'ın üretim merkezlerinden biri olma konusunda aday olduğunu, ancak henüz alınmış bir karar bulunmadığını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir