Kabinenin yeni bakanları ve görevleri

Yeni kabinede AB Bakanı ve Başmüzakereci görevine Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanlığına Mevlüt Çavuşoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına Nurettin Canikli getirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci görevine getirildi.

Bozkır, 1950'de Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Bozkır, Dışişleri Bakanlığı'nda sırasıyla, Stuttgart Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu, Bağdat Büyükelçiliği Başkatibi, OECD Daimi Temsilciliği Müsteşarı, New York Başkonsolosu, Bükreş Büyükelçisi ve AB nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi görevlerinde bulundu.

Başbakanlık Dışişleri Danışmanlığı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Dışişleri Başdanışmanlığı, AB Genel Sekreter Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı AB'den Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı ve AB Genel Sekreterliği görevlerini de yürüten Volkan Bozkır, Romanya Ulusal Liyakat Madalyası sahibi.

24. dönemde TBMM Dışişleri Komisyonu ve Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı'na seçilen Bozkır, çok iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca biliyor.

Bozkır, evli ve 2 çocuk babası.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanlığına, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu getirildi.

Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968'de Alanya'da doğdu. Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitiren Çavuşoğlu, ABD Long Island Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisans yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Çavuşoğlu, 1993'te AÜ'de Avrupa Birliği Uzmanlığı eğitimini tamamladı.

AK Parti kurucu üyesi olan Çavuşoğlu, 22. ve 23. dönemlerde Antalya milletvekili seçildi. Mevlüt Çavuşoğlu, Ocak 2013'te de partinin dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirildi.

23. dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanlığı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Üyeliği, Bosna-Hersek Eş Raportörlüğü, Avrupa Demokratlar Grubu Başkan Yardımcılığı ve Sözcülüğü görevlerinde bulunan Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanlığına seçildi.

Geçen yıl Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç tarafından Ukrayna Devlet Liyakat Nişanıyla ödüllendirilen Mevlüt Çavuşoğlu, 26 Aralık 2013 tarihinden bu yana Avrupa Birliği Bakanı, Başmüzakereci ve Müzakere Heyeti Başkanı görevini yürütüyordu.

İngilizce, Japonca ve Almanca bilen Çavuşoğlu, evli ve bir çocuk babası.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına getirildi.

Nurettin Canikli, 15 Mayıs 1960'da Giresun'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi'nde para-banka-finansman alanında tamamladı.

Maliye Bakanlığında Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdarı Vekili olarak görev yaptı, yeminli mali müşavirlik şirketinin ortağı olarak faaliyette bulundu.

AK Parti Kurucu Üyesi olan Nurettin Canikli, 22, 23 ve 24. Dönem'de Giresun Milletvekili seçildi. Canikli, AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini yürütüyordu.

İngilizce bilen Canikli, evli ve 4 çocuk babası.

 


Yeni Başbakan Yardımcıları Kurtulmuş ve Akdoğan

33-008.jpg

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 62. Hükümet'te Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.  

Ünye'de 1959'da Ünye'de doğan Kurtulmuş, lisans ve yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı.

ABD'de Cornell Üniversitesi'nde doktora tezi hazırlayan ve misafir öğretim üyesi olarak bulunan Kurtulmuş, iktisat doktoru unvanını 1992'de aldı. Kurtulmuş, 1994'te doçent, 2004'te ise profesör oldu.  İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde uzun yıllar Sosyal Siyaset, Çalışma Ekonomisi ve İnsan Kaynakları Yönetimi hocalığı yapan Kurtulmuş'un yayınlanmış çok sayıda bilimsel makalelerinin yanı sıra "Sanayi Ötesi Dönüşüm" ve "İnsan Kaynakları Yönetiminde Japonya Modeli" isimli basılmış eserleri bulunuyor.

Kurtulmuş, 1998'de aktif siyasete girerek Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi oldu. Daha sonra Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini birlikte yürüten Kurtulmuş, 26 Ekim 2008'de Saadet Partisi 3. Olağan Kongresinde Saadet Partisi Genel Başkanı seçildi.

Yeniden Genel Başkan seçildiği 2010'daki kongrenin ardından partinin kayyuma devri üzerine Saadet Partisi'nden ayrılan Kurtulmuş, Halkın Sesi Partisini (HAS) kurdu.

İstanbul'da 22 Eylül 2012'de yapılan Bütünleşme Toplantısı ile AK Parti'ye katılan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Numan Kurtulmuş, evli ve üç çocuk babası.

Yalçın Akdoğan

Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 62. Hükümet'te Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.  

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 22 Eylül 1969'da İstanbul Üsküdar'da doğdu.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümü'nden mezun olan Akdoğan, yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı.

Milliyet gazetesinde staj yaparak gazeteciliğe başlayan Akdoğan daha sonra İç Anadolu gazetesini çıkardı.

Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık da yapan Akdoğan, Pendik Belediyesi Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulu'nda ders de veren Akdoğan'ın kitaplarının yanı sıra çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunuyor.

Akdoğan, Başbakan Başdanışmanı görevini yürütüyordu.

İngilizce bilen Akdoğan, evli ve 2 çocuk babası.

Bu konularda ilginizi çekebilir