Kaçak peşinde sınırı geçen astsubay, IŞİD'in elinde mi?

Suriye sınırında kaçakçıların peşinden giden astsubaydan 3 gündür haber alınamıyor. Astsubayın IŞİD tarafından kaçırıldığı iddia ediliyor. Yetkililer olaya ilişkin açıklama yapmazken, askerin iadesi için MİT'in devrede olduğu öğrenildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kilis'in Suriye sınırındaki Öncü Karakolu'nda görev yapan ve geçen perşembe gecesinden bu yana haber alınamayan astsubay Özgür'ü, IŞİD militanlarının kaçırdığı öne sürüldü.

Kilis'in merkeze bağlı Ardıç Köyü yakınlarındaki Öncü Karakolu'nda görevli soyadı öğrenilemeyen Özgür astsubay, iddiaya göre geçen perşembe günü kaçak geçmeye çalışırken fark edilen bir grubu önlemek amacıyla tek başına sınır hattına gitti. Ancak, uzun süre geçmesine rağmen astsubayın geri dönmemesi üzerine silah karakoldaki askerler, sınır hattında kontrole çıktı. Telefonla da ulaşılamayan astsubay Özgür'ü sınır hattında bulamayan askerler konuyu üstlerine bildirdi. 

IŞİD kaçırdı iddiası

Silahıyla kaybolan astsubay Özgür için arama çalışması başlatıldı. Bölgedeki köylüler, gece sınırdan bir grubun kaçak geçiş yapmaya kalkışması sırasında Özgür astsubayın onların peşinden gittiğini ve Suriye tarafına geçince bu bölgeyi kontrolünde bulunduran IŞİD militanları tarafından etkisiz hale getirilip alıkonulduğunu öne sürdü. 

Bir süre önce Suriye sınırının iç kesimlerine koalisyon güçlerinin hava saldırısından kaçıp Öncü Karakolu'nun karşısındaki Suriye topraklarında bulunan doğalgaz tesisine yerleşen IŞİD militanlarının varlığı, yöre sakinlerinin anlattıklarıyla örtüşünce Özgür astsubayın kurtarılması için alarm durumuna geçildi.

Yetkililer suskun, MİT devrede

Silahıyla kaybolan astsubay Özgür'ün, IŞİD tarafından kaçırıldığı iddialarıyla ilgili yetkililer açıklama yapmadı. Bölgedeki güvenlik kaynaklarından, astsubay Özgür'ün iade edilmesi ya da kurtarılmasına ilişkin MİT mensuplarının devreye girdiği bilgisine ulaşıldı.

İki tarafta hendek kazılıyordu

Bu arada olayın meydana geldiği bölge geçen hafta içerisinde IŞİD militanlarının Öncü Karakolu'nun karşısındaki doğalgaz tesisini üs olarak seçip, etrafına mevziler kazınca, Türkiye tarafında da sınır hattına kaçakçılık ve kaçak geçişlerin önlenmesi amacıyla iş makineleriyle hendek kazılmasına başlanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir