Kaddafi'nin sonu Esad'a örnek olmalı

UGK'nın eski başkanı Cibril, Suriye Devlet Başkanı Esad için, Libya liderinin sonunu hatırlatarak "Tarihin yöneticiler tarafından değil halk tarafından yazıldığını öğrenmeli" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABLUS - Libya Ulusal Geçiş Konseyi'nin eski Başbakanı Mahmud Cibril, devrik Libya lideri Muammer Kaddafi'nin yakalanması ve öldürülmesinin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad için öğretici bir örnek olması gerektiğini belirterek, "Tarihin yöneticiler tarafından değil halk tarafından yazıldığını öğrenmeli" dedi.

Cibril, Kaddafi'nin yakalanmasının ardından neden istifa etmeyi tercih ettiği yönündeki soru üzerine, devrimden önceki planlamalarında, devrimi bütün Libyalılar için ulusal bir özgürlük savaşı olarak gördüklerini söyledi.

Mahmud Cibril, "Kaddafi'nin yakalanması ve öldürülmesi Esad için öğretici bir örnek olmalı. Tarihin yöneticiler tarafından değil halk tarafından yazıldığını öğrenmeli" dedi.

"Dürüst olmam gerekirse benim kişisel tercihim Kaddafi'nin yargılanmasıydı, adil bir yargılanmaya tabii tutulmasıydı" diyen Cibril, "Kardeşlerim Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'ndan her

desteği ve yardımı her zaman aldım. İhtiyaç duyduğumuz zamanlarda bizim için hep oradaydılar" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir