Kadıköy'de bazı yollar bugün trafiğe kapalı

İskele Meydanı'nda açık hava toplantısı düzenleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kadıköy'de bugün yapılacak açık hava toplantısı nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak. Bugün saat 09.30'dan itibaren açık hava toplantıları sona erinceye kadar Tıbbiye Caddesi'ne gelen akım, Rıhtım Caddesi, Altıyol Meydan'dan Rıhtım Caddesi'ne kadar tüm yol, Söğütlüçeşme Caddesi'nden Rıhtım'a inen ara sokaklar ve Orgeneral Şahap Gürler Caddesi'nin trafiğe kapatılacağı kaydedildi.

Taşköprü, Kışla ve Albay F. Sözdener caddelerinin ise ihtiyaç duyulduğunda trafiğe kapatılacağı bildirildi.

Kapatılacak yollara alternatif olarak, Tıbbiye Caddesi'ne gelen trafik akımının Burhanfelek Caddesi'nden E-5 yönüne, Behiçbey Sokak'tan İbrahimağa Işıklar istikametine, Söğütlüçeşme Caddesi'nden gelen akımın Altıyol Meydanı'ndan Rıhtıma iniş engellenerek Kuşdili Caddesi Salı Pazarı istikametine yönlendirileceği, Moda'dan gelen akımın ise Mühürdar Kavşağı'ndan geri döndürüleceği belirtildi.

"Denizleşenlerimizle Yürüyoruz" mitingi

Bu arada dün Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilişlerinin 38. yıl dönümü dolayısıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda "Denizleşenlerimizle Yürüyoruz" mitingi düzenlendi.

Haydarpaşa'daki eski Et ve Balık Kurumu önünde toplanan Devrimci Mücadele Platformu üyeleri, pankart açıp sloganlar atarak Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yürüdü.

Ellerinde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın fotoğraflarını taşıyan gruptakiler, polisin oluşturduğu kontrol noktasında arandıktan sonra miting alanına alındı.

Mitinge katılan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, "Bizler ortak mücadele vermeye hazırız. Sesimizi kısmaya çalışsalar da kısmayacağız. Bir gün halkların kardeşliği ülkemizde egemen olacak" diye konuştu.

Devrimci Mücadele Platformu adına konuşan Vefa Serdar da "Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan bu mücadeleyi sürdürmeseydi, bugün bu mitingi yapamazdık. Bize düşen görev, Deniz'ler, Hüseyin'ler, Yusuf'lar gibi yaşamak, yürümek, mücadele etmek ve ölmektir" dedi.

Miting, İlkay Akkaya'nın verdiği konserin ardından sona erdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir