Kadıköy'de dev randevu

Fenerbahçe ile Beşiktaş, ligin 13. haftasında Kadıköy'de kozlarını paylaşacaklar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Fenerbahçe ile Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'in 13. haftasında karşı karşıya geliyor. Saat 19:00'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşmayı Bünyamin Gezer yönetecek.

Fenerbahçe, ligde 20 puanla 6. sırada yer alıyor. Hafta içinde Porto'ya yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Fenerbahçe'de amaç,  Beşiktaş'ı yenip zirve yarışından kopmamak ve moral bulmak. Fenerbahçe'de, Beşiktaş maçı öncesinde sakatlığı bulunan Semih'in tedavisi devam ediyor. Golcü futbolcunun derbide oynayıp oynayamayacağı henüz netlik kazanmadı.

Sarı-lacivertliler, Turkcell Süper Lig'de bu sezon Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 6 maça çıkarken, 5 galibiyet, 1 yenilgi aldı. Fenerbahçe, sahasındaki tek yenilgisini 6. haftada Kayserispor karşısında yaşadı.

Kadıköy'de bu sezon Galatasaray ile yapılan derbi maçı ise Fenerbahçe 4-1 kazanmıştı.

Beşiktaş daha rahat

Derbi maça puan sıralamasında ev sahibi Fenerbahçe'ye oranla daha rahat bir konumda çıkacak olan Beşiktaş ise Kadıköy'de kazanarak, şampiyonluk yarışında avantaj yakalamak amacında.

13. haftaya 25 puanla 2. sırada giren siyah-beyazlılarda derbi öncesi tek sıkıntı, son haftaların formda oyuncusu Tello'nun sakatlığı. Derbide oynaması beklenen Şilili futbolcunun kesin durumu maç öncesi netlik kazanacak. Beşiktaş, ligde bu sezon deplasmanda oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Muhtemel 11'ler

Ezeli rakiplerin derbi maça şu 11'lerle çıkması bekleniyor:

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Kazım, Josico, Selçuk, Uğur, Alex, Güiza.

Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, Zapatocny, Sivok, İbrahim Üzülmez, Ekrem, Cisse, Delgado, Tello, Holosko, Nobre.