Kadıköy'de Fener klasiği

Fenerbahçe, Kadıköy'de 9 yıldır yenilmediği Galatasaray'ı 4-1 mağlup etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell Süper Lig'de 10. Hafta mücadelesinde iki ezeli rakip Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada gülen taraf yine Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe, Kadıköy'de 9 yıldır yenilmediği Galatasaray'ı Selçuk, Emre Aşık (KK), Lugano ve Deivid'in golleriyle 4-1 mağlup etti. Sahaya kaptanı Alex'ten yoksun çıkan Fenerbahçe, kendi saha ve seyircisi önünde mutlak galibiyet hedeflediği derbide henüz 2. dakikada 1-0 geriye düştü. Golün şokunu çabuk atlatan ve arka arkaya Selçuk ile rakip kalede tehlike yaratan sarı-lacivertliler, bu oyuncunun 6. dakikada attığı golle beraberliği yakaladı. Tempolu oynanan karşılaşmada Fenerbahçe, 28. dakikada Emre Aşık'ın kendi kalesine attığı golle 2-1 öne geçti. Galatasaray'ın ilk yarının son dakikalarındaki atakları karşısında kalesinde gole izin vermeyen sarı-lacivertliler, 1-0 geriye düştüğü ilk yarıyı 2-1 önde kapadı.

Mücadelenin ikinci bölümünde de sahada büyük bir mücadele vardı. Maçın 49. dakikada Lugano'nun attığı golle Fenerbahçe faürkı 2'ye çıkardı.

Bu dakikadan sonra ev sahibi ekip daha kontrollü bir futbol sergilerken, sarı-kırmızılı takım daha baskılı bir futbol oynadı; ancak hücumda kaptırılan toplar Galatasaray kalesinde tehlikelere dönüştü.

Karşılaşmanın uzatma bölümünde Deivid attığı gol maçın sonucunu belirledi ve Fenerbahçe 9 yıldır sahasında yenilmediği Galatasaray'ı 4-1 mağlup etti.

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: Hüseyin Göçek , Serkan Ok , Aleks Taşçıoğlu

FENERBAHÇE: Volkan Demirel , Gökhan , Lugano , Edu , Roberto Carlos  (Vederson dk. 59 ), Selçuk , Josico , Deivid , Uğur , Semih  (Emre Belözoğlu dk. 55 ), Güiza  (Burak Yılmaz dk. 74 )

GALATASARAY: De Sanctis , Sabri , Emre Aşık  (Aydın dk. 71 ), Servet , Hakan Balta , Meira , Ayhan , Lincoln , Arda , Baros  (Kewell dk. 46 ), Ümit  (Nonda dk. 46 )

GOLLER: Lincoln (dk. 2), Selçuk (dk. 6), Emre (dk. 28 K.K.), Lugano (dk. 49), Deivid (dk. 90+3)

SARI KARTLAR: Lincoln, Servet, Baros, Ayhan, Nonda, Arda, Sabri (Galatasaray), Selçuk, Josico, Vederson (Fenerbahçe)