Kadıköy'de izinsiz gösteriye polis müdahalesi

Boğa Meydanı'nda toplanıp barikat kurarak polise taş ve havai fişek atan, çevreye zarar veren grup, polis ekiplerinin müdahalesiyle dağıtıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kadıköy'de barikat kurarak polise taş ve havai fişek atan, çevredeki iş yerlerine zarar veren grup, polis ekiplerinin müdahalesiyle dağıtıldı.  

Altıyol Boğa Meydanı'nda, Soma'daki maden faciasını bahane ederek toplanan gruptakiler, bir süre slogan attı. Caddedeki çöp konteynerlerini devirerek barikat oluşturan, sonra da ateşe veren gruptakiler, İskele Meydanı'na yürümek istedi.  

Bölgede önlem alan polis ekiplerinin dağılmaları yönündeki uyarılarına taş, şişe ve havai fişeklerle karşılık veren gruptakiler, çevredeki bazı iş yerlerinin de camlarını kırdı.  

Devirdikleri bir zabıta aracına da zarar veren gruba tazyikli suyla müdahale edildi. Dağılan göstericiler, bir süre sonra Söğütlüçeşme Caddesi'nin İskele Meydanı tarafında tekrar toplandı.  

Polis, taş ve şişe atmayı sürdüren grubu, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ederek dağıttı. Göstericiler, İskele Caddesi'nin ara sokaklarına kaçtı.

Bahariye Caddesi'nden Moda yönüne doğru ara sokaklarda bir süre daha polisin göstericilere müdahalesi devam etti.   

Sultangazi'de de müdahale vardı

Bu arada, Sultangazi Gazi Mahallesi Fevzipaşa Caddesi'nde toplanan bir grup, izinsiz gösteri yaptı. Polis ekiplerinin uyarılarına rağmen dağılmayan ve polislere taş, molotofkokteyli ve havai fişek atan göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.  

Ara sokaklara dağılan göstericiler zaman zaman yeniden toplandı. Bölgeye takviye çevik kuvvet ekipleri gönderildi.  

Öte yandan, Maltepe'de toplanan göstericiler de ellerindeki dövizlerle, sloganlar eşliğinde E-5 70. Yıl Köprüsü üzerinden Gülsuyu istikametine yürüdü. Grubun yürüyüşü sırasında trafikte zaman zaman aksama oldu.    

Bu konularda ilginizi çekebilir