Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu incelemelerde bulunacak

Komisyon, işyerinde psikolojik şiddet ve ensest sorununu inceleyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, işyerinde psikolojik şiddet (mobbing) ve ensest sorununu inceleyecek.

Komisyon Başkanı Güldal Akşit, toplantıda, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Komisyonlarının, tabuları yıkan bir komisyon haline dönüştüğünü belirten Akşit, mobbing ve ensest konularını ele almaları gerektiğini söyledi.

Yapılan oylamayla, bu iki konu hakkında altkomisyon kurulması kararlaştırıldı. Akşit, ensest sorununu araştırmak üzere oluşturulan 5 kişilik altkomisyonun 4'ünün de kadın üyeden oluştuğunu, kadın kadına bir komisyon olduğunu belirtmesi üzerine, komisyonun tek erkek üyesi, AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu kendisinin de Bursalı olduğunu söyledi. Koyuncu, sözlerinin yanlış anlaşılabileceği gerekçesiyle daha sonra söz alarak, Bursalıların nezaket ve zarafetini dile getirmek istediğini kaydetti.

Komisyona 4 yazılı başvuru yapıldığını ifade eden Akşit, dilekçeler hakkında üyeleri bilgilendirdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından bir personelin kadın olması nedeniyle görevde yükseltilmediği; Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesinden bir öğrenci, başında şapkayla derse girdiği gerekçesiyle yoklamalarda yok sayıldığı, bu nedenle öğretim görevlisinin hakaretine uğradığı; Bursa Orman Bölge Müdürlüğünde teknisyen olarak çalışan kadının, yangın söndürme faaliyetlerinde koruyucu kıyafet verilmediği için komisyona başvurdu. Eşinden boşanmak isteyen bir kadın da komisyondan hukuki yardım talebinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir