Kadın seyirciler Fenerium'lardaki satışları artırdı

Fenerbahçe'nin Manisa ve Sivasspor maçlarında seyircisiz oynama cezası nedeniyle maça giden kadın ve 12 yaş altı çocuklar, Fenerium mağazalarındaki satışları artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, Fenerbahçe'nin Manisa ve Sivasspor maçlarında seyircisiz oynama cezası nedeniyle maça giden kadın ve 12 yaş altı çocukların, Fenerium mağazalarındaki satışları artırdığını söyledi.

Kiğılı, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneğinin 18. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda basın mensuplarının şike davasının Fenerium mağazalarının satışlarına nasıl yansıdığı yönündeki sorularını yanıtladı.

Şike soruşturmasından sonra Fenerium'lardaki satışların yüzde 52 arttığını dile getiren Kiğılı, "Giyim sanayisinde cirosunu yüzde 52 artıran giyim markası yok. Normal şartlar altında yüzde 10 ile 20 arasında ciro artışı olur. 52 olduğuna göre aradaki fark şike soruşturmasının etkisi" diye konuştu.

Sivas ve Manisa maçlarındaki kadın seyirci artışından sonra kadın ürünlerine yöneldiklerini dile getiren Kiğılı, "Toplam cironun yüzde 25'i kadın ürünlerinin satışından elde ediliyor. Seyircisiz oynama cezaları bunda etkili oldu. Satışlarımız çok artıyor. Cumartesi günü kadın ve çocuk giyim ürünlerinin satışında yüzde 25 artış oldu" dedi.

Yurt dışında Fenerium mağazaları açılacak

Kiğılı, dava nedeniyle hiç satılmayan, ya da az satılan ürünlerin bile kulübe sahip çıkmak ve destek olabilmek için taraftarlar tarafından satın alındığını, bu artışların da bundan kaynaklandığını kaydetti.

En çok Fenerbahçe forması sattıklarını, satışlarında yeni doğan çocuklara yönelik ürünlerin de büyük pay sahibi olduğunu anlatan Kiğılı, "Altın satışlarımız çok iyi. Darphane damgalı, üzerinde Fenerbahçe amblemi olan çeyrek, yarım ve tam olmak üzere Fenerbahçe altınları büyük ilgi görüyor. Hediye götürmek isteyen bu altınlardan alıyor. Tost makinesi çıkmak üzere. Oradan büyük ilgi bekliyoruz" dedi.

Kiğılı, geçen yıl 60 milyon liralık ciro yaptıklarını, 5 milyon lira da lisans anlaşmalarından dolayı ayrı bir gelirleri bulunduğunu belirtti.

Yurt dışından da mağazalarına yönelik büyük talepler gelmeye başladığına işaret eden Kiğılı, "2012 yılında yılın sonuna kadar Almanya, Hollanda ve Belçika'da Fenerium mağazaları açacağız" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir