Kadın ve aile projeleri hayata geçirilecek

Japonya Resmi Kalkınma Yardımı kapsamında 3 yeni proje daha imzalanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Japonya Resmi Kalkınma Yardımı kapsamında Türkiye'de 14 yerel projenin hayata geçirilirken, üç yeni proje için de 26 Mart'ta kontrat imzalanacak.
Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2000 yılında Türkiye ve Japonya Dışişleri Bakanlıkları arasında imzalanan protokolle Japonya Resmi Kalkınma Yardımı kapsamında yer alan Yerel Projelere Hibe Programı Türkiye'de uygulanmaya başlandı.
Proje ile Türkiye'nin değişik bölgelerinde sağlık, kadın, engelli, meslek edindirme, arama kurtarma, yaşlı bakamı, rehabilitasyon ve eğitim konularında 14 yerel proje hayata geçirilirken, bu sene de Ağrı (Doğubayazıt), Muş ve Van'da (Gürpınar) kadın ve aile, kadın sağlığı ve eğitim konularında üç yerel projeye daha destek verilecek.
Ağrı'daki "Kadınların Yaşam Şartlarını Geliştirme Merkezi", Van'daki "1 Nisan İlköğretim Okulu Yenileme Projesi" Muş'taki "Mobil Meme Kanseri Tarama Aracı Projesi" için 26 Martta Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği Rezidansında büyükelçilik yetkilileri ile proje sahibi kuruluşlar arasında hibe kontratı imzalanacak.
Bu konularda ilginizi çekebilir