Kadına şiddete sıfır tolerans

Bakan Şahin, BM bünyesinde faaliyet gösteren Kadının Statüsü Komisyonu"nda, kadına yönelik şiddetle mücadelede devletin 'şiddete sıfır tolerans' anlayışını benimsediğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Dünya genelinde kadınla ilgili her türlü sorunun masaya yatırıldığı ve çözüm önerilerinin konuşulup karara bağlandığı Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde faaliyet gösteren Kadının Statüsü Komisyonu (KSK) Genel Kurulu'nun 57. oturumunda Türkiye adına konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi'nin (CEDAW) 30. yıl kutlamaları çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ev sahipliğinde, İstanbul'da gerçekleştirilen etkinliğin, Türkiye'nin uluslararası taahhütlerine bağlılığının önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.


Bakan Şahin şöyle devam etti: "Bugün, İstanbul Sözleşmesi ile birlikte kadına yönelik şiddetle mücadelede bir dönüm noktasında bulunmaktayız. Kadın hareketinin uzun yıllara yayılan, yerelden küresele uzanan, ısrarlı mücadelesinin ürünü olan sözleşmenin, kadına yönelik şiddetle mücadelede bizleri bir adım öteye taşıyacağına kuşku yoktur. Sözleşmenin onaylanması Türkiye'nin kadına yönelik şiddetle mücadeledeki kararlılığının da bir göstergesidir."

Kadına şiddete sıfır tolerans

Türkiye'de seksenli yılların başından beri sürdürülen kadına yönelik şiddetle mücadelenin son yıllarda ivme kazandığını belirten Şahin, mücadelede ilgili tüm tarafların desteğinin alındığını ve devletin 'şiddete sıfır tolerans' anlayışını benimsediğini belirtti.

"Bugün gelmiş olduğumuz noktada, ülkemizde kadına yönelik şiddetle mücadeleye zemin oluşturacak gerekli yasal düzenlemeler yapılmış, tüm mevzuat, kadın erkek eşitliği ilkesini gözeten bir yapıya kavuşturulmuştur" diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, İstanbul Sözleşmesi'nin iç hukuka yansıtılması amacıyla, sözleşme tedbirlerine uygun şekilde '6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un hazırlanarak yürürlüğe konduğunu belirtti. Şahin, "Yasal altyapıyı daha da güçlendirerek, kadına yönelik şiddetle mücadeleyi bir üst seviyeye taşıyan kanun, uluslararası alanda da, getirdiği kapsamlı düzenlemelerle emsal niteliğindedir" şeklinde konuştu.