Kadınlar erkekleri geride bıraktı

Türkiye'deki kadınlar erkeklere göre daha iyi İngilizce konuşuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – EF Education First Uluslararası Dil Merkezleri İngilizce Yeterlilik Endeksi'ne göre, İngilizcede kadınlar erkeklerden daha başarılı. Türkiye'de kadınlar erkeklere göre daha iyi İngilizce konuşuyor.

Bu yıl 4.'sü yayımlanan rapora göre; Türkiye'de yetişkinlerin İngilizce seviyesi zayıf olmasına rağmen hızlı bir şekilde gelişim gösteriyor ve Türkiye'de en iyi İngilizce seviyesinin 24-44 yaş arasındaki yetişkinlerde olduğu görülüyor. Tüm dünyaya bakıldığında kadınlar genel olarak erkeklerden daha iyi İngilizce biliyor. Dünya ortalamasında kadınlar 53.53 puanla, ortalama 50.75 puan alan erkekleri 2.78 puanla geride bırakırken Türkiye'de cinsiyetlere göre İngilizce seviyesi, ortalamaya göre daha fazla farklılık gösteriyor. Aradaki fark 5 puana yaklaşıyor. Türkiye'de kadınların ortalama EFI puanı 50.14 olurken erkeklerin ortalama puanı 45.28. 

EF Education First Akademik Çalışmalar Direktörü David Bish, dil öğrenmede kadın-erkek farkına değinerek, şunları ifade etti:

“Genellikle kadınlar erkeklere oranla kendilerini derse verme, eğitime odaklanma konusunda daha başarılılar. Ayrıca yapabilecekleri hatalar konusunda da çok dikkatliler, söyleyeceklerini ince eleyip sık dokuyorlar. Erkekler de, iletişim kurma konusunda büyük çaba sarf ediyorlar ve bu konuda genellikle çok istekliler. Ancak erkekler hata yapmaktan daha az çekiniyorlar. Bu aslında iletişim süreçlerinde çok önemlidir. Ancak her şeyden önce bunun ardında daha çok, tarihi gerekçeler ve sosyo-kültürel altyapılar olduğunu düşünüyorum.” 

Bu konularda ilginizi çekebilir