Kadınlar günü arefesinde facia

Bursa'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri için Ankara'ya giden Türk Metal- Sen üyesi işçileri taşıyan otobüs devrildi. 7 kadın yolcu hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra Özarfat - Bursa
Bursa'nın İnegöl İlçesi yakınlarında, Türk Metal-Sen üyesi işçileri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu yaralanan 33 kişi İnegöl Devlet Hastanesi başta olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayda ilk belirlemelere göre 7 kadın işçi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre Mehmet Tüzün idaresindeki 16 KT 064 plakalı yolcu otobüsü, Mezit-7 mevkiinde virajı alamayarak refüje devrildi. Kazada, sürücü Tüzün ile 6 kişi hayatını kaybederken, 33 kişi de yaralandı. Yaralıların 29’u İnegöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, 2’si Bilecik’teki devlet hastanelerine, 2’si ise İnegöl'deki özel bir hastaneye kaldırıldı.

Bursa-Ankara Karayolu'nun Mezitler mevkiinde meydana gelen kazanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ı telefonla arayarak taziyelerini bildirdi.

Türk Metal Sendikası internet sitesinden yapılan açıklamada da; “İçimizi parçalayan bu olay ile ilgili üstümüze düşen görevi eksiksiz şekilde gerçekleştireceğimizi açık yüreklilikle belirtmek isteriz. Kazada hayatını kaybeden üyelerimizin aileleri ve yaralanan tüm üyelerimizin tedavileri için Türk Metal Sendikası olarak tüm imkanlarımızı kullanacağımızı kamuoyuna bildiririz. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Tüm Türkiye emekçilerinin başı sağ olsun” denildi.

Öte yandan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenecek olan “Türk-İş Emekçi Kadın Buluşması” organizasyonunu iptal ettiğini duyurdu.