Kahvaltılık gevreği Karacabey'de üretecek

Fabrika için Türkiye'yi seçen Nestle, 85 milyon liralık yatırımla Nesquik, Nesfit ve Cornflakes'i Karacabey'de üretecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kahvaltılık gevreği üretmek için değişik ülke alternatiflerini değerlendiren Nestle, yatırım yeri için bir dizi ülke arasından Türkiye’yi seçti.

Nestle, 85 milyon TL yatırımla Bursa Karacabey’de üreteceği kahvaltılık gevreğini Türkiye pazarına sunmasının yanı sıra Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine de ihraç edecek.

T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın desteğiyle Bursa, Karacabey'de inşa edilen kahvaltılık gevrek fabrikası 10 bin ton'un üzerinde kapasitesiyle 2011'in ikinci yarısında üretime başlayacak. Fabrikada tüm hammadde Türkiye'den karşılanarak, yıllık yaklaşık 4 bin 350 ton şeker, 5 bin 350 ton buğday, 4 bin ton mısır ve bin ton pirinç alımı gerçekleştirilecek.

Toplantıda konuşan Nestle Türkiye İcra Kurulu Başkanı Dr. Hans-Ulrich Mayer, cirosu 1 milyar dolara ulaşan Nestle Türkiye'nin, kapasitesini son 3 yılda yüzde 30 oranında artırırken, 2010 yılında yüzde 20'ye yakın büyüme gerçekleştirdiğini kaydetti.

Mayer, Nestle Türkiye'nin kahvaltılık gevrekler kategorisine 1998 yılında girdiğini dile getirerek, "Bu tarihten itibaren kategoriyi 10 kat büyüttük. 2011 yılında yaklaşık 200 milyon liraya ulaşacak kategorinin en güçlü oyuncusuyuz. 2010 yılında yüzde 26 oranında büyüyen kategoride Nestle, yüzde 60 pazar payı ile piyasadaki liderliğini devam ettirdi" dedi.

Karacabey'e 85 milyon liralık yatırım

Hans-Ulrich Mayer, kahvaltılık gevrek kategorisinin lokomotifi niteliğindeki Nesquik, Nesfit ve Cornflakes ürünlerinin Karacabey'deki yeni fabrikada üretileceğini belirtti.

Türkiye'nin 85 milyon liralık fabrika yatırımı için pek çok aday ülkenin birbirleriyle yarıştığını ifade eden Mayer, "Son 4 yılda Türkiye'de gerçekleştirdiğimiz 325 milyon lira tutarındaki yatırımın yanında 2011 yılında Karacabey'deki yeni bir yatırıma daha imza atıyoruz. Başbakanlık Yatırım Ajansı'nın desteğiyle 85 milyon lira fabrika yatırımını da Türkiye'ye çekmeyi başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Mayer, kahvaltılık gevrek fabrikasının devreye girmesinin ardından Türkiye'de satılan Nestle ürünlerinin neredeyse tamamının Türkiye'de üretilir hale geleceğini, ayrıca gelecek 3 yıl içerisinde de Nestle Türkiye'nin ihracatının iki katına çıkacağını belirtti. Mayer, Karacabey fabrikasının, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerine ihracat yapacağını bildirdi.

160 kişiye istihdam sağlanacak

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de 85 milyon lira yatırım değerine sahip olan fabrikanın ilk etapta yaklaşık 160 kişiye istihdam sağlayacağını söyledi. 

Bakan Ergün, Nestle'nin Türkiye'deki yatırımıyla ilgili olarak, "Bu yatırım, deyim yerindeyse, bir taşla sadece iki kuş değil, üç kuş, dört kuş hatta beş kuş birden vuracak bir yatırımdır. Aynı zamanda yeni bir teknoloji getiren bir yatırımdır" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir