Kahvehane saldırısında 27 yaralı

Hatay'da CHP'li adayın seçim çalışması sırasında kahvehaneye ateş açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Tekebaşı beldesinde CHP milletvekili adayı Refik Eryılmaz'ın toplantı yaptığı kahvehaneye av tüfeği ile açılan ateş sonucu 27 kişinin hafif şekilde yaralandığı bildirildi. Yaralılardan ikisinin hayati tehlkesi olduğu öğrenildi.

Hatay İl Jandarma Komutanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Refik Eryılmaz'ın Tekebaşı beldesinde seçim çalışması kapsamında toplantı yaptığı kahvehaneye, sabıkalı olduğu belirtilen E.A. tarafından av tüfeğiyle ateş açıldı.

CHP Hatay milletvekili adayı Refik Eryılmaz, bir davada zanlının avukatlığını yaptığını açıkladı.

Zanlı E.A'yı tanıdığını ve daha önce yargılandığı bir davada avukatlığını yaptığını belirterek, ''Saldırının ise bu olayla direkt bağlantısının olduğunu düşünmüyorum'' dedi.

Eryılmaz, ''Siyasi veya kişisel olmasıyla ilgili şu an bir şey söyleyemeyeceğim. Öldürme kastıyla, hedef gözetmeksizin bütün kitleyi hedef alan bir saldırıydı. Hepimize geçmiş olsun. Bundan sonra memlekette huzur içerisinde, hiç kimsenin burnu kanamadan, kardeşçe siyasi çalışmalarımı yapmaya devam edeceğim'' diye konuştu.

Olayın en kısa sürede aydınlatılmasını beklediklerini söyleyen Eryılmaz, ''Herkesin soğukkanlılığını koruması gerekir. Toplumsal barış her şeyden önemli'' diye konuştu.

Yaralıların Samandağ ve Antakya Devlet hastanelerine kaldırıldıkları, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir