Kaldırmazsan namertsin

CHP'li vekillerinin dokunulmazlıkları konusunda üzerimize düşeni yaparız diyen Erdoğan'a Kılıçdaroğlu grup kürsünden yanıt verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon duruşması sırasında cezaevi önünde çıkan olaylar nedeniyle haklarında soruşturma açılan CHP'li vekiller için "üzerimize düşeni yaparız" (dokunulmazlık konusunda) diyen Erdoğan'a cevap verdi: Kaldırmazsan namertsin!'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Vekiller oraya gidecek, duruşmayı izleyecek. Yargı gereğini yapacak diyor, 15 dakika sonra yargı harekete geçiyor. Bağımsız yargıya bakın Neymiş, milletvekillerinin dokunulmazlığı kalkacak mı? Bizim korkumuz yok. Bizim dokunulmazlığa ihtiyacımız yok. Demokrasi için her türlü bedeli öderiz. Özel yetkili mahkemelerin bağımsız olduğunu söylemek için hukuk cahili olmak lazım. Senin dokunulmazlığın sen de kalsın. Bizim dokunulmazlığımızı kaldırmazsan namertsin sen."

Komisyonu kabul etmemiz mümkün değil

 Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin “Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu" kurulmasına ilişkin araştırma önergesini değerlendirerek şöyle dedi:
“Önümüze şimdi bir önerge getirdiler. Bugün görüşülecekmiş herhalde. Olay ilk ortaya çıktığında Sayın Başbakan, 'Bu işin muhatabı hükümettir', demişti. Doğru mu? Doğru. Sayın Cemil Çiçek’e sordular, o da aynı şeyi söyledi. ‘Bunun TBMM’de görüşülmesi Meclis’in sürece dahil edilmesi doğru bir yaklaşım değil’ dedi, doğru mu, o da doğru, biz de kabul ediyoruz. Ama önerge sahibi ne diyor? Önergeyi veren AKP’li arkadaşımız ne diyor? Şunu söylüyor: ‘Çözüm sürecine TBMM’nin bir araştırma komisyonuyla dahil olması diğer siyasi partilerimizin de bu sürece dahil olması ve nihayetinde büyük bir sorumluluk gerektiren, siyasi risk getiren bu süreçten herkesin elini taşın altına koymasını sağlamak ve siyasi sorumluluk almasını sağlamak için böyle bir komisyonun kurulmasını öneriyoruz’ diyor. Türkiye’nin en temel sorununu çözerken halka doğruları söyleyeceksin, halkı aldatmayacaksın.

Önergeden bir cümle okuyorum; ‘TBMM’nin süreçle sağlıklı şekilde irtibatı kurulabilecek’ diyor. Bizim tarihimizde ilk kez TBMM bir terör örgütüyle muhatap kılınmak isteniyor. Bu hukukun kaldırabileceği bir şey değil. Sağlıklı çalışan bir demokrasinin kaldırabileceği bir şey değildir.

Şimdi Sayın Cemil Çiçek diyor ki, ‘Bu bir araştırma önergesidir.’ Adı araştırma önergesi, metni oku Sayın Cemil Çiçek, önce metni oku. TBMM’nin Başkanı olarak bu süreçte TBMM’nin irtibatının kurulmasını doğru buluyor musun, bulmuyor musun, bu da benim sana bir sorum. Çık milletin önünde söyle bakalım. Böyle bir şeyi bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Doğru da bulmuyoruz böyle bir şeyi."