Kamil Koç, 85. yılında 10 milyon yolcu taşıyacak

Yolcularının karşısına bu kez 4N (Dördüncü Nesil) otobüslerle çıkan Kamil Koç, koltuk arkalarında bulunan 'dokunmatik ekran'la yolculuğu daha keyifli hale getirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Karayolu yolcu taşımacılığında 85. yılını kutlayan Kamil Koç, bu yıl 10 milyon yolcu taşımayı hedefliyor. Filosuna katacağı 85 otobüsle filosundaki otobüs sayısını bu yıl 450'ye çıkaracak olan Kamil Koç, yılsonu itibariyle 300 milyon lira ciro hedefi koydu.

Kamil Koç Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çağalıkoç, Kamil Koç’un 85. yılı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında; “85. Yılımızda Müşteri Memnuniyeti ve Kara Yollarımızda Güvenlik Kontrolü çalışmaları üzerinde önemle durduğumuz konular olacak. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz teknoloji yatırımı ile Kamil Koç markasını çağın gereklerine uygun olarak 100. yılına taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Direksiyonu yeni kıtalara çevirecek

Kamil Koç olarak 100.yılda, üç kıtada yolcu taşımacılığı konusunda hizmet vermeyi istediklerini kaydeden Çağalıkoç, “Bu konuda Balkanlar’dan ve Ortadoğu’dan çeşitli yatırımcılarla görüşmelerimiz devam ediyor” dedi. 15 yıl içinde herhangi bir ülke içinde şehirlerarası çalışmayı düşündüklerini belirten Çağalıkoç, birkaç teklif aldıklarını ve konuyu değerlendirmekte olduklarını aktardı.

İDO ile görüşeceğiz

Ulaşım modlarının birbirine entegrasyonu için şimdiye kadar bir çok çalışma içerisinde bulunduklarını söyleyen Çağalıkoç, denizyolu ile kombine taşımacılık konusunda da İDO ile görüleceklerini kaydetti. Daha önce bu konuda girişimleri olduğunu ancak İDO’nun özelleştirme sürecinde görüşmelerin askıya alındığını belirten Çağalıkoç, “Yeni süreçle birlikte yeniden görüşmelerimiz olacak” dedi.

Her yıl 20 milyon lira yatırım

Kamil Koç Genel Müdürü Kemal Erdoğan ise son 5 yılda 60 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, her yıl 20 milyon lira yatırımla 100. yılda 300 milyon liralık yatırım tutarına ulaşmayı planladıklarını aktardı. Bu yıl 80-85 otobüsü daha filoya katacaklarını söyleyen Erdoğan,  bu yıl 10 milyon yolcu taşıyarak 300 milyon lira ciroya ulaşacaklarını ifade etti.

Otobüsler 7/24 takipte

Bu yıl Operasyon Merkezini de hayata geçirdiklerini kaydeden Erdoğan, Operasyon Merkezi ile Kamil Koç filosundaki tüm araçların 24 saat izlenebileceği bilgisini verdi. Operasyon Merkezi aracılığı ile, durak ve dinlenme tesisi dışında uzun süreli duraklamaların, yakıt tüketimi kontrolünün, Hız ihlal tespitinin, Otobüsün kontağının açlıp/kapanmasının ve toplam otobüslerin yaptığı km miktarının sürekli denetleneceğini belirten Erdoğan, Otobüs Taşımacılığında önemli bir ilk sayılacak bu teknoloji yatırımı sayesinde güvenlik ve müşteri memnuniyeti konusunda maksimum verim ve etkinlik sağlayacaklarını söyledi.

Dokunmatik ekranla ‘ikram’

Yolcularının karşısına bu kez 4N (Dördüncü Nesil) otobüslerle çıkan Kamil Koç, koltuk arkalarında bulunan 'dokunmatik ekran'la yolculuğu daha keyifli hale getirmeyi planlıyor. 4N otobüslerde; her yolcu koltuğunda Touch-Screen teknolojisi ile çalışan ekranlar bulunuyor. Ekranda 99 kanala kadar TV yayını izlenebilirken,  navigasyon yazılımıyla otobüs, harita üzerinde takip edebiliyor.

Ayrıca geliştirilmekte olan yeni ara birim sayesinde, bulunulan coğrafi noktayı, Facebook üzerinden paylaşma ve Facebook'taki durumu güncelleme imkanı da bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir