Kamu-Sen memura ikramiye istiyor

Kamu-Sen Ramazan Bayramı için memura ikramiye istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 2,5 milyon dolayındaki kamu çalışanı ve 2 milyona yakın emeklinin Ramazan Bayramı'na buruk girmek üzere olduğunu belirterek, hükümetin inisiyatif kullanıp bayram ikramiyesi talebini hayata geçirerek, memurların, emeklilerin ve ailelerinin yüzlerini güldürebileceğini belirtti.
Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşan Ramazan Bayramı'nda kamu çalışanlarının ve emeklilerin harcamalarının artması nedeniyle zor durumda olduklarını ve bayram coşkusunu yaşayamadıklarını savundu.

İşçilere olduğu gibi memurlara ve emeklilere de bayram ikramiyesi verilmesi gerektiğini belirten Koncuk, "2,5 milyon kamu çalışanı ve 2 milyon emekli bayrama buruk girecek" ifadelerini kullandı.

Koncuk, kamu görevlilerinin ve emeklilerinin maaşlarının, ailelerinin gıda ve kira harcamalarını güçlükle karşıladığını öne sürerek, şunları kaydetti: "Her ne kadar son aylarda enflasyon rakamları düşüyormuş gibi görünse de özellikle gıda fiyatlarında yaşanan artış son bir yılda yüzde 14 dolayında gerçekleşmiştir. Bununla birlikte memurların yüzde 90'a yakını Ağustos ayı ile bir üst dilime girmeleri nedeniyle 5-7 puan arasında daha fazla vergi ödeyeceklerinden, Temmuz ayında yapılan yüzde 4'lük maaş zammından hiç faydalanamamış, aldıkları maaş artışı vergi olarak devlet tarafından geri tahsil edilmiştir.

Bayramlar, bayramlıkların alındığı, çocuklara harçlıkların verildiği, ziyaretler ve hediyeleşme yoluyla kardeşlik bağlarımızın pekiştirildiği özel günlerdir. Ne yazık ki uzun bir süreden beri memurlarımız ve ortalama 1000 TL maaş alan emeklilerimiz bayram sevincini ve coşkusunu yaşayamamakta, çocuklarına, torunlarına bayramlık alamayan, harçlık veremeyen anne-babalar, başı önde gezmektedir. Yıl içinde, gündelik yaşamını dahi sürdürmekte güçlük çeken kamu görevlilerinin mevcut maaşlarla bayram masraflarını karşılamaları mümkün değildir. Bu durumda, söz konusu ekonomik büyümeden emekliler ve kamu çalışanlarının da pay alması ve kamu görevlilerimizin bayram sonunda daha da zor duruma düşmemeleri için, memurlara ve emeklilere dini bayramlardan önce bir maaş tutarında bayram ikramiyesi verilmesi zorunludur. 2,5 milyon dolayındaki kamu çalışanı ve 2 milyona yakın emekli, Ramazan Bayramı'na buruk girmek üzeredir. Hükümet eğer arzu ederse, inisiyatif kullanıp bayram ikramiyesi talebimizi hayata geçirerek memurlarımızın, emeklilerin ve ailelerinin yüzlerini güldürebilir."
 

Bu konularda ilginizi çekebilir