Kapalıçarşı'dan ilham aldı, Eryaman'ı açtı

Eryaman'da 35. mağazasını açan Koçtaş'ın içinde alışveriş bulvar ve sokaklarının yanı sıra simitçiler de bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Koçtaş, İngiliz Kingfisher Grubu'na bağlı B&Q ile ortak yatırımı olan yeni mağazasını Ankara Eryaman'da açtı.

Açılışta konuşan Koç Holding CEO'su Turgay Durak, Eryaman mağazasının, Koçtaş'ın Türkiye'deki müşterilerin beklentilerine uygun olarak gerçekleştirdiği değişimin ve yeniliğin ilk örneği olduğunu ifade ederek, ilk kez Eryaman mağazasındaki bir konsepti müşterilerinin beğenisine sunduklarını söyledi. "Yeni nesil Koçtaş mağazası tasarlanırken ülkemizin en eski ve en başarılı alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'dan ilham aldık" diyen Durak, mağazada tüketicilerin ihtiyacı olabilecek yeni dekorasyon fikirleri, yaratıcı çözüm önerileri, alışveriş bulvar ve sokaklarının yanı sıra simitçiler de olduğunu ifade etti.

Koç Grubu olarak ortaklık kültürüne aşina olduklarını, B&Q ortaklığının bunun en iyi örneklerinden biri olduğunu belirten Durak, Kingfisher Grubu'nun ev geliştirme perakendeciliği alanındaki deneyim ve pazar gözlem gücünün, ortaklığın iyi sonuçlar elde etmesinde önem taşıdığını söyledi.

Ürünlerin yüzde 85'i yerli

Koçtaş'ın faaliyete başladığı ilk günden bu yana "daima en iyi fiyatlar" anlayışı ile hareket ettiğini anlatan Durak, mağazada satılan ürünlerin yüzde 85'inin yerli üreticiden karşılandığını bildirdi.

Durak, Fransa'nın en büyük ev geliştirme perakendecilerinden Castorama ve B&Q mağazalarında satılan ürünlerin de yeni mağazada müşteriyle buluşacağını ifade etti.

"Koç rüya gibi bir partner"

Kingfisher CEO'su Ian Cheshire da Koçtaş'ın Kingfisher'in en başarılı işleri arasında yer aldığını belirterek, "Koçtaş'ın pazardaki başarısı bizim açımızdan son derece gurur verici" dedi.

Koçtaş'ın, Kingfisher dünyasında en hızlı büyüyen şirketlerden biri olduğunu anlatan Cheshire, yeni mağazanın Koçtaş'ın gelişimi ve büyümesi için yeni kapılar açacağına inandığını söyledi.

Koç Grubu'nu "rüya gibi bir partner" olarak niteleyen Cheshire, "Koç Grubu, sadece büyük bir grup olması nedeniyle değil, sahip olduğu paha biçilmez yerel pazar bilgisiyle de bizim için çok büyük bir şans" değerlendirmesinde bulundu.

Ev dekorasyonuyla ilgili her türlü ürünün satıldığı yeni mağaza, Koçtaş'ın Türkiye genelindeki 35'inci, Ankara'daki 4'üncü mağazası. 9 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren mağazada, 150 kişiye istihdam sağlanıyor.

Bu arada, son açılan mağaza ile birlikte Koçtaş'ın Türkiye'deki toplam satış alanının 200 bin metrekareye ulaştığı belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir