Kapalıçarşı'nın yönetimi ilk kez seçimle belirlendi

Kapalıçarşı'da yönetim ilk kez esnafın sandık başına gitmesiyle belli oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyanın en eski alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'nın yeni yönetimi, ilk kez esnafın sandık başına gitmesiyle belirlendi. 

Kapalıçarşı'da gerçekleşen seçimde, Ahmet Kökler ve Ali Nezih Yargılı'nın listeleri yarıştı. Çarşıdaki bin 232 esnafın oy kullandığı seçimde, Kökler'in listesi 928 oyla ilk sırada yer aldı. Yargılı'nın listesinin de 301 oy oldığı seçimde, 3 oy geçersiz sayıldı. 

Seçim öncesinde Kapalıçarşı yönetimi konusunda bilgi veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, seçilen yönetim kurulunun Kapalıçarşı'nın esnaflarından oluşacağını ifade ederek, Fatih Belediyesi olarak, tarihi eserlerin restorasyonu konusunda çok tecrübeli olduklarını ve bu tecrübeleriyle çarşı yönetimine katkı sunacaklarını söyledi. 

Demir, Kapalıçarşı'ya pek çok hizmetleri olduğunu dile getirerek, "40 bin metrekare çevresiyle 100 bin metrekare alan, 3 bin 150 dükkan var. Bunların hepsinin röleveleri, restorasyon çalışmaları oldu. Kapalıçarşı’ya özel yasa çıkarıldı, şimdi en büyük dönemeçteyiz. Bir Eyfel Kulesi'nin 11 kişilik yönetim kurulu var. İçerisinde ne bir dükkan var, ne çarşı var, ne hamam. Demirden yapılmış bir yer, 11 kişilik yönetim kurulu var. Kapalıçarşı'nın şu ana kadar 554 yıldır bir sahibi yok. Kullananı çok, dünyanın en çok ziyaretçisinin olduğu yer. Dünyanın en eski tarihi eseri ama sahibi yoktu" diye konuştu.