Kapıkule'deki TIR kuyrukları tarih olacak

Gümrük ve Turizm İşletmeleri tarafından yapılan TIR parkı sayesinde, Kapıkule Gümrük Kapısı'ndaki TIR kuyruğu tarih olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ (GTİ) tarafından yapılan TIR parkı sayesinde, Kapıkule Gümrük Kapısı'ndaki tır kuyruğu sorununun çözüleceği bildirildi.

 GTİ Kapıkule İşletme Müdürü Ertuğrul Irkıçatal, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapımı 6 ayda tamamlanan parkın, 300 tır kapasiteli olduğunu söyledi.

TIR parkının son teknolojiyle yapıldığını, güvenlik ekiplerinin yanı sıra kamera sistemleriyle donatıldığını belirten Irkıçatal, tır şoförlerinin parkta rahatlıkla konaklayabileceklerini dile getirdi.

Parkın yapılmasıyla artık tır kuyruklarının gündeme gelmeyeceğini ifade eden Irkıçatal, ''Son derece modern bir tır parkı yapıldı. Tamamen elektronik bir park. TIR sürücülerimiz bu tesis sayesinde çok rahat edecekler. Artık Edirne tır kuyruklarıyla gündeme gelmeyecek, TIR kuyrukları tarih olacaktır'' dedi.

Irkıçatal, TIR şoförlerinin uluslararası geçişlerde kullandığı "dozvola" belgelerini sıraya girmeden "kiosk" aracılığıyla da alabileceğine dikkati çekti. 

Yurt dışına çıkmayı bekleyen sürücülerin parkta her türlü ihtiyacını karşılayabileceklerini aktaran Irkıçatal, ''Sosyal tesislerimiz içerisinde duş, tuvalet, internet, kafeterya, lokanta, market gibi hizmet alanlarımız da yer almaktadır. Sürücülerimiz her türlü ihtiyacını buralardan karşılayabilir'' şeklinde konuştu.

TIR şoförü Vecih Hamurcu ise tesisi çok beğendiğini, artık Kapıkule'de, yurt dışına çıkmak için bekleyen sürücülerin daha rahat edeceğini söyledi.

Metin Hamurcu da tır parkını ve ''kiosk'' sistemini çok beğendiğini, parkın yapılmasıyla tır kuyruklarının minimuma ineceğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir