Kapitalizm sona yaklaştı

Ahmedinejad, "ABD hiçbir zaman ciddi savaş görmedi ve hiçbir zaman kazanamadı. ABD, savaşın neye benzediğini bilmiyor. Savaş olursa, bunun sınırı olmaz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, BM'de düzenlenen Binyıl Kalkınma Hedefleri Zirvesinde "kapitalizmin sonuna yaklaştığını" söyledi.

65. Dönem BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri öncesinde 192 üyeli BM Genel Kurulunda düzenlenen "Binyıl Kalkınma Hedefleri Zirvesi"nde bugün konuşma yapan Ahmedinejad, "Kapitalizmin ayrımcı düzenini ve hegemonik yaklaşımlarının bozguna uğrama eşiğinde olduğunu" belirterek, insanlığın karşılaştığı pekçok sıkıntının arkasında, uluslararası ekonomik ve siyasi alanlardaki karar verici mekanizmaların demokratik ve adil olmayan yönetim yapılarının bulunduğunu söyledi.

Ahmedinejad konuşmasında, "Dünyanın, herkesin haklarının korunduğu, barış ve güvenliğin sağlandığı adil ve insani bir düzene ihtiyaç duyduğunu" ifade etti.

Ahmedinejad, ABD'yi ülkesinin iç işlerine karışmamaya çağırdı.

İran'ın Fars ajansının bildirdiğine göre, Ahmedinejad, New York'ta Amerikan basınının temsilcileriyle yaptığı görüşmede, Amerikan hükümeti tarafından atılması gereken ilk adımın tutum değişikliği olduğunu belirterek, "Amerikan hükümeti, Ortadoğu ve İran'a egemen olmaya kalkıştıkça, Tahran ile Washington arasındaki sorun çözülmez. ABD, İran ve Ortadoğu'nun işlerine karışmamalı" dedi.

İran ile anlaşmanın Amerikan halkının çıkarına olduğunu söyleyen Ahmedinejad, ayrıca ülkesinin, P5 1 ülkeleriyle (ABD, Rusya, Çin, Fransa, İngiltere ve Almanya) nükleer dosyasıyla ilgili müzakerelere dönmeye hazır olduğunu kaydetti.

İran Cumhurbaşkanı ayrıca, ABD eğer ülkesiyle bir savaş çıkarırsa, bunun sınırı olmayacağını söyledi.

Ahmedinejad, "ABD hiçbir zaman ciddi savaş görmedi ve hiçbir zaman kazanamadı. ABD, savaşın neye benzediğini bilmiyor. Savaş olursa, bunun sınırı olmaz" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir