Kar 3 gün kala başlıyor

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum, dört gözle kar yağışını bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Erzurum'da, bugünden itibaren kar yağışı etkili olacak.

Alınan bilgiye göre, üç gün sonra başlayacak "Erzurum 2011 UNIVERSIADE" için kentte tüm hazırlıklar tamamlandı. Oyunların başlamasına çok kısa bir süre kalmasına rağmen halen yeterli miktarda kar yağışı görülmedi.

Kentte kar yağışı olmadığı için Türk Telekom Kayakla Atlama Kuleleri ve Palandöken'deki pistlerde yapay kar yapım çalışmaları yapıldı. Palandöken'deki bütün pistlerde, yapılan yapay kar çalışmalarıyla kar kalınlıklarının istenilen seviyeye ulaştırıldığı, bütün pistlerin oyunlara hazır hale getirildiği öğrenildi.

Meteoroloji yetkilileri, Akdeniz üzerinden gelen sistemin etkisi altındaki Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzincan ve Bayburt çevresinde yağmur görüleceğini bildirirken, Erzurum'da akşam saatlerinde hafif kar yağışının görüleceği belirtildi.

Yetkililer, Erzurum'da kar yağışının üç gün boyunca etkili olacağını, hafta sonu yeni bir yağışlı hava dalgasının beklendiğini kaydettiler.

Bu konularda ilginizi çekebilir