Kar tüm yurtta etkisini gösteriyor

Meteoroloji'den gelen peş peşe uyarıların ardından soğuk hava Türkiye'yi vurdu. Bir çok kente yılın ilk karı düştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Pek çok ilde kar yağışı görülürken, hafta sonu ise özellikle batı bölgelerde güneş yeniden yüzünü gösterecek. Ancak gece sıcaklıklarında ciddi bir artış beklenmiyor. Cumartesi günü yurdun büyük bölümünde yağışın etkisini yitireceği tahmin ediliyor.

Sabaha karşı başlayan ve etkisini devam ettiren kar yağışı sonrası Karabük-Bartın Karayolu trafiğe kapandı.

Yer yer kar kalınlığının 15 santimetreyi geçtiği Karabük-Bartın Karayolu, sabaha karşı başlayan yoğun kar yağışı sonrasında beyaz örtüyle kaplandı.

Mevsimin ilk karı yurtta etkili oldu
Yol açma ve tuzlama çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiği yolda çok sayıda TIR ve otomobil yolda kaldı.
Safranbolu Kirkille mevkiinde yoğun kar yağışının etkili olduğu bölümde yola hazırlıksız çıkan araçlar geri dönmeye başladı. Bazı sürücülere Trafik polisleri yardım ederek araçları itti.
Mevsimin ilk karı yurtta etkili oldu
Araçlarında kar lastiği bulunmayan bazı sürücüler ise zincir taktı. 1030 rakımlı Ahmet usta mevkiinde makas kıran bir TIR nedeniyle yol tamamen trafiğe kapanırken, polis ekipleri Eflani ilçesine gidecek sürücülere yol veriyor.


Bu sırada Karayolları ekipleri ise yolda kar küreme çalışması başlatırken, polis ekipleri makas kıran TIR’ın kaldırılması için çalışma başlattı.

Yozgat'a mevsimin ilk karı yağdı

Hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesiyle birlikte Yozgat'ta mevsimin ilk karı yağdı.

Sabaha karşı etkili olan ve aralıksız devam eden kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Park etmiş araçların ve ağaçların üzeri karla kaplanırken karın yağması vatandaşları sevindirdi.

Mevsimin ilk karı yurtta etkili oldu

Kar kentin bazı yerlerinde ise kartpostallık görüntülerin oluşmasını sağladı. Sabahın erken saatlerinde işe gitmek isteyen vatandaşlar araçlarının üzerini, iş yerini açmak isteyen esnaf ise iş yerlerinin önündeki karı temizlemeye çalıştı.
Mevsimin ilk karı yurtta etkili oldu

Kartepe'ye mevsimin ilk karı düştü

Kocaeli'nin kayak merkezi Kartepe'de mevsimin ilk kar yağışı yoğun şekilde başladı. 20 santime ulaşan kar kalınlığında, ilerleyemeyen araçlar ise geri döndü.
 
Mevsimin ilk karı yurtta etkili oldu
Kocaeli'nin 1700 metreyle en yüksek noktası olan kayak merkezi Kartepe'ye sıcaklığın sıfırın altına inmesiyle mevsimin ilk karı düştü.

Dün gece saatlerinde etkili olan yağışla birlikte kar kalınlığı 20 santimetreyi bulurken, kayak merkezine çıkan araçların bazıları yağışa hazırlıksız yakalandı.
Mevsimin ilk karı yurtta etkili oldu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yol açma ve tuzlama çalışmalarının sürekli devam ettiği yolda, araçlarından inen vatandaşlar ise özçekim yaparak zaman geçirdiler.

Bolu Dağı'nda kar yağışı etkili oluyor

Türkiye’nin en önemli geçiş güzergahlarından olan Bolu Dağı'nda kar yağışı sabah saatlerinde etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle yaklaşık 5 santime ulaşırken kar lastiği takmayanlar ilerlemekte zorlandı.
Mevsimin ilk karı yurtta etkili oldu
İstanbul Ankara arasında en önemli geçiş noktalarından olan Bolu Dağı Bakacak ve Karanlık dere mevkiinde kar yağışı etkili olurken karayolları ekipleri yolu açık tutmak için kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına başladı.

Yola tedbirsiz çıkanlar zorlandı

Meteorolojinin günler öncesinden duyurmasına rağmen kar lastiği takmayanlar trafikte zorlandı. Bazı araçlar kayarken bazı araç sahipleri de yol kenarına araçlarını çekerek beklemek zorunda kaldı.
Mevsimin ilk karı yurtta etkili oldu
Yetkililer araç sürücülerini kar lastiği takmaları ve zincirsiz yola çıkmamalarını istedi.

Uludağ’da kar kalınlığı yaklaşık 1 metreye ulaştı

Kar kalınlığının yaklaşık 1 metreye ulaştığı Uludağ’da zirveye çıkmak isteyen bazı araçlar yolda kaldı. İş makineleri gün boyu kar temizleme çalışmalarını sürdürürken, yağışların cuma gününe kadar aralıklarla süreceği bildirildi.
Mevsimin ilk karı yurtta etkili oldu
Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da dün öğle saatlerinden itibaren etkisini arttıran kar yağışı zirveyi tamamen beyaza bürüdü. Kar kalınlığının yaklaşık 1 metreye ulaştığı Uludağ’da, bazı araçlar da kara saplanarak yolda kaldı.
Vatandaşların yardımlarıyla araçlar saplandıkları yerden çıkarılırken, iş makineleri de gün boyu kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.
Mevsimin ilk karı yurtta etkili oldu

İşletmeciler erken yağan kar sebebiyle mutlu

16 Aralık’ta kış sezonu açılışı yapılacak olan zirvede, kar yağışının erken başlaması işletmecileri de sevindirdi. Beyaz gelinliği giyen Uludağ’da yılın ilk karı 15 Ekim’de düşmüş, havaların ısınmasıyla birlikte aynı gün içerisinde erimişti.

Bugün itibariyle tamamen beyaza boyanan zirvede, gündüz hava sıcaklığının -8, gece en düşük sıcaklığın ise -15 derece civarında olması bekleniyor. Kar yağışının Cuma gününe kadar aralıklarla devam edeceği bildirildi.

Mevsimin ilk karı yurtta etkili oldu
Uludağ 2. Oteller Bölgesi’ndeki işletmeciler de erken yağan kar yağışı sebebiyle mutlu olduklarını ifade etti.