Karabulut davası cuma başlıyor

Cem Garipoğlu'nun dosyasının da birleştirildiği davanın 7 sanığı var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Bahçeşehir'de öldürüldükten sonra cesedi Etiler'deki bir çöp konteynerine atılan Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun, çocuk mahkemesindeki dosyasının da birleştirildiği 7 sanıklı davanın görülmesine, 26 Şubatta Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.
Dava iddianamesinde, katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun, "Tasarlayarak, çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna iştirak etmek"ten ağırlaştırılmış müebbet, Hayyam Garipoğlu, Habib Kurt, Mehmet Karakayalı ve Ahmet Batur'un "suçluyu kayırmak", anne Tülay Makbule Garipoğlu'nun da "suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek" suçundan 6 aydan 5'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.
Yaş küçüklüğü dikkate alınarak hakkında, "Tasarlayarak, çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek" suçundan 18 ile 24 yıl arasında hapis cezası istemiyle Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Cem Garipoğlu'nun dosyası da 11 Şubatta yapılan ilk duruşmada, aralarında hukuki ve fiili bağlantı bulunduğu gerekçesiyle bu davayla birleştirilmişti. 
Bu konularda ilginizi çekebilir