Karadeniz'deki ABD savaş gemisi geri döndü

Pervanelerinde oluşan hasar nedeniyle Samsun'da bekleyen ABD savaş gemisi "USS Taylor" römorkör tarafından çekilip, Çanakkale Boğazı'ndan geçirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇANAKKALE - Rusya'nın Kırım krizi sırasında Karadeniz'e savaş gemisi göndermesinin ardından ABD'nin de gönderdiği savaş gemilerinden "USS Taylor"  pervanelerinde oluşan hasar nedeniyle Çanakkale Boğazı'na geçirilerek Ege Denizi'ne geri getirildi.

Bir süredir Samsun'da, Samsunport Sanayi Rıhtımı'nda bekleyen ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait "USS Taylor" savaş gemisi, römorkör tarafından çekilip, Çanakkale Boğazı'ndan geçirildi.

Marmara Denizi yönünden Çanakkale Boğazı'na giren ve Ege Denizi yönüne doğru ilerleyen, Hollanda Antilleri bandıralı 32 metre boyunda "Coastal Voyager" adlı romorkörün çektiği geminin geçişine, Sahil Güvenlik'e ait 2 bot ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait "Kurtarma-3" ve "Kurtarma-5" römorkörleri refakat etti. Geminin gideceği liman hakkında bilgi verilmedi.

Karadeniz'de seyir halinde olan ve yakıt ikmali için Samsun Limanı'na demir atan ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait "USS Taylor" savaş gemisi, liman girişinde pervanelerinde oluşan hasarın giderilmesi için 12 Şubat Çarşamba günü Samsunport Sanayi Rıhtımı'na çekilmişti.