Karaöz'deki yangın, 100 hektara zarar verdi

Antalya-Aksu'daki yangın söndürüldü, Serik'teki yangında kontrol altına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya'nın Aksu ilçesi Karaöz beldesinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları süren yangında, ilk belirlemelere göre, 100 hektar alan zarar gördü. Serik ilçesindeki yangın ise kontrol altına alındı. Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan yangın 4 hektar ormanlık alanı yokederken, Mersin'in Mut ilçesindeki yangında 20 hektar kül oldu.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün öğle saatlerinde Aksu ilçesi Karaöz beldesinde çıkan yangını söndürme çalışmaları gece boyunca devam etti. Çevre illerden gelen ekiplerden oluşan yaklaşık 200 orman işçisi, yangını çember içine aldı. Sabah saatlerinde Naneli mahallesinde bir noktada devam eden yangın, sabah erken saatlerde 8 helikopter ve 3 uçakla yapılan müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

Yetkililer, soğutma çalışmaları süren yangında, ilk belirlemelere göre, 100 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü bildirdi.

Antalya'nın Aksu ilçesi Karaöz beldesinde dün öğle saatlerinde başlayan yangının, köylülerden M.S'nin ahır yaparken kaynak makinesinden sıçrayan kıvılcımla başladığı bildirilmişti.

Çevre illerden yangın söndürme ekipleri, helikopter ve uçaklarla müdahale edilen yangın sırasında Kayadibi köyü Yenice mahallesinde evler boşaltılmıştı. Can kaybının olmadığı yangında, bazı evler, ahırlar ve seralar ile meyve bahçeleri zarar görmüştü.

Serik'teki yangın kontrol altında

Antalya'nın Serik ilçesinde meydana gelen yangın kontrol altına alındı.

Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezinden yapılan açıklamaya göre, dün saat 15.55'te Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Serik İşletme Müdürlüğü bölgesinde çıkan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa zamanda büyüyerek etkisini artırdı.

Yangın mahalline 4 amfibik uçak, 9 su atar helikopter, Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne ait 70 arozöz, 8 dozer, 10 ilk müdahale aracıyla, Denizli, Isparta, Mersin, Eskişehir, Kütahya ve Muğla Orman Bölge Müdürlüklerine ait 54 arozöz, 12 dozer, 450 yangın işçisi ve 28 teknik eleman sevk edildi.

Yangının, çalışmalar sonucunda saat 05.30'da kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Öte yandan, Orman Genel Müdürlüğünün bir önceki açıklamasında, yangının saat 10.00'da kısmen kontrol altına alındığı belirtilmişti.

Kozan'da 4 hektar, Mut'ta 20 hektar kül oldu

Adana'nın Kozan ilçesinde bu sabaha karşı çıkan orman yangını kontrol altına alındı.İlçeye bağlı Dağlıca köyü Ağdeğirmen mevkisindeki ormanlık alanda bu sabaha karşı yangın çıktı.

Köylülerin ihbarı üzerine harekete geçen Kozan Orman İşletme Müdürlüğü 13 arozöz ve 80 personelle yangına müdahale etti. Tepe yangını şeklinde genişleyen ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını söndürme çalışmalarına Adana merkez, Sarıçam, Aladağ, Feke, Saimbeyli, Osmaniye ve Kadirli Orman işletmelerine ait toplam 10 arozöz ile 50 personel daha katıldı. Bir helikopter ile bir uçağın da katıldığı söndürme çalışmaları sonucunda kontrol altına alınan yangında ilk belirlemelere göre 4 hektar kızılçam ormanlık alan zarar gördü.

Söndürme çalışmaları sırasında kalp krizi geçiren bir yangın söndürme işçisinin ise Kozan Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediği öğrenildi.

Rüzgar yangını büyüttü

Mersin'in Mut ilçesindeki bir çam ormanında dün gece çıkan ve yaklaşık 12 saatte güçlükle kontrol altına alınan yangında, 20 hektar alanın yandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Malya mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Mut Orman İşletmesi, Mut Belediyesi ve çevre ilçe belediyelerinin itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, rüzgarın etkisiyle yaklaşık 12 saatle güçlükle kontrol altına alındı.

Yetkililer, soğutma çalışmalarının devam ettiğini, yaklaşık 20 hektar ormanlık alanın yandığı yangınla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir