Karayalçın aday olmayacak

CHP İstanbul İl Başkanı Karayalçın, 'Görevimi sürdürmem için herhangi bir neden bulamadığım için başkanlığa aday olmayacağım' açıklamasında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, kongrede aday olmayacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 26-27 Aralık'ta Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilecek CHP İstanbul 35. Olağan İl Kongresi'nin hazırlık çalışmalarını, delegelerin oyuna sunulacak "İstanbul 2019", "Kentsel Dönüşüm" ve "Yeni Bir Örgütlenme Modeli" başlıklı raporları paylaştı.

Toplantıda basın mensuplarının "Neden başkanlığı bırakıyorsunuz?" sorusu üzerine Karayalçın, bir yıllık süreçte 2 genel, 3'ü de parti içi seçim yaptıklarını, parti genel başkanlığı yürütmüş bir siyasetçi olmasına rağmen hayatında bir yıl içinde 5 kez hiç seçim yaşamadığı söyledi.

Murat Karayalçın, "Yoruldum gibi bir gerekçeyle il başkanlığını bırakıyor değilim. Çok büyük coşku ve enerjiyle görevimi yaptım. Bu bir görevdi. Görevlendirilmiştim. Görevimi tamamladım. Çok sayıda arkadaşımız il bakanlığı için adaylığını açıklamakta. Görevimi sürdürmem için herhangi bir neden bulunmamakta. Bu nedenle il başkanlığı için adaylığımı koymuyorum" dedi.