Karayalçın: CHP hükümet kurabilir

CHP İstanbul İl Başkanı Karayalçın, “Seçmen AKP’ye hükümet kurma görevini vermedi. Başkanlık rejimine açık biçimde hayır dedi. CHP’nin yeni hükümeti kurma olasılığı çok yüksek” diye konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, seçim sonuçlarıyla ilgili ilk açıklamasında, CHP’nin hükümeti kurma olasılığı olduğunu söyledi.

Karayalçın’ın açıklaması şöyle:

“AKP İstanbul’da yüzde 9 puan civarında oy kaybetti. Seçmen AKP’ye hükümet kurma görevini vermedi.

Seçmen Başkanlık rejimine açık biçimde hayır, demiştir. Türk tipi ya da genel olarak başkanlık rejimi talebi son bulmuştur.

İstanbul’da yaklaşık bir puan oy kaybettiğimizi görüyorum. İstanbul’da HDP’nin oyları yaklaşık 8 puan artmış. Seçmen sayısındaki artış gözönünde bulundurulduğunda CHP’nin oylarını artırdığı görülüyor.

CHP’nin yeni hükümeti kurma olasılığı çok yüksek. Eğer muhalefet partilerinin seçimden önce AKP’yle koalisyon kurmayacaklarına ilişkin sözleri, mutabakata varmayacakları şeklinde gerçekleşirse siyasi teamüller gereği CHP hükümeti kurabilecektir.

Başbakan yardımcısı olarak görev yapmış bir siyasetçi olarak ben gelişmeleri böyle yorumluyorum. Partimizin hükümeti kurma olasılığını yüksek görüyorum.” 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir