Karayolları 'kar'a teslim oldu

Yoğun kar yağışı Türkiye'nin pek çok yerinde ulaşımı aksattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünden beri ülke genelinde etkisini gösteren yoğun kar yağışı, Türkiye'nin pek çok yerinde ulaşımı aksattı. Zincirleme trafik kazaları ve buzlanma nedeniyle TIR'ların kayması pek çok karayolunun ulaşıma kapanmasında etkili oldu.

TEM'de zincirleme kaza: 1 kişi hayatını kaybetti

Sabah saatlerinde TEM Otoyolu'nun Dilovası mevkiinde zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada 1 kişi ölürken 20 kişi de yaralandı. Kazaya karışan araçların çekilmesi ve yolun trafiğe açılması çalışmaları sürerken bir kaza haberi de Silivri mevkiinden geldi. 

Alınan bilgiye göre, TEM Otoyolu İstanbul istikameti Dilovası rampasında, 10'dan fazla aracın karıştığı zincirleme trafik kazasının ardından itfaiye ve karayolları ekipleri yolun trafiğe açılması için çalışma başlattı. 

43243242-orta.jpg

Ekiplerin kaza yapan araçları sağ şeride çekmesinin ardından, yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. 

Uzun araç kuyruğunun oluştuğu yolda, ekipler temizleme ve tuzlama çalışmaları yaparken, kar yağışı da aralıklarla devam ediyor. 

Silivri mevkiinden İstanbul'a ulaşım kapandı

Dilovası mevkiinin kontrollü bir şekilde trafiğe açılması sonrası, TEM Otoyolu Silivri mevkiinde meydana gelen zincirleme kaza nedeniyle Edirne ve Ankara yönlerine ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

Yağış Bolu Dağı'nda trafiği felç etti

TEM otoyolunun Bolu Dağı kesimi 4. Viyadük'te yoğun kar yağışı nedeniyle bazı araçların kayması sonucu Ankara istikameti ulaşıma kapandı. Yol, ekiplerin araçları çekmesinin ardından yeniden açıldı.

Trafik ekipleri, Ankara yönüne gidecek sürücüleri Kaynaşlı gişelerinden D-100 karayoluna yönlendiriyor. Kayan tırlar nedeniyle otoyolda uzun araç kuyruğu oluştu. İstanbul istikametinde ilerlemekte güçlük çeken bazı sürücüler ise araçlarına zincir takarak ilerliyor.

Karayolları ekipleri, otoyolda kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

D-100'de zincirsiz araç geçişine izin verilmiyor

D-100 Karayolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, karayolun Bolu Dağı kesimi Seymenler, Karanlıkdere ve Bakacak mevkilerinde kar yağışının tipiye dönüşmesi nedeniyle D-100 Karayolu Elmalık Kavşağından, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Kaynaşlı mevkisinden Bolu Dağı'na zincirsiz araç geçişine izin vermiyor.

Zinciri olmayan araçlar, yol güzergahında bulunan dinlenme tesislerine ve kent merkezine yönlendiriliyor.

Karayolları ekipleri ise güzergahta kar kürüme ve tuzlama çalışmasını sürdürüyor.

İstanbul-İzmir karayolunda uzun kuyruklar oluştu

İstanbul ile İzmir'i birbirine bağlayan karayolu, Susurluk yakınlarında tırların kayması nedeniyle çift yönlü olarak ulaşıma kapandı.

Edinilen bilgiye göre, yoğun kar yağışı, İstanbul ile İzmir'i bağlayan karayolunun Susurluk bölümünde trafik akışı olumsuz etkiledi. 

34234234-001.jpg

Karayolunun, Susurluk yakınlarındaki Kürse rampası ile Ulusoy mevkisinde oluşan buzlanma nedeniyle tırların kayması sonucu, ulaşım çift yönlü olarak durdu. 

Ekipler, Balıkesir AFAD yetkililerinin koordinasyonunda yolun tekrar ulaşıma açılması için çalışmaları tamamladı ve yol ulaşıma açıldı.

Kocaeli'de 40 araçlık kaza

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaralananların sayısının 31'e yükseldiği bildirildi.

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı'nın yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde D-130 Karayolu'nun Değirmendere Dörtyol mevkisindeki köprülü kavşakta meydana gelen 40 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasındaki yaralı sayısının 31'e yükseldiğini söyledi.

3324234.jpg

Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğunu belirten Yazıcı, "20 kişi Gölcük Devlet Hastanesi, 2 kişi Aile Konak Hastanesi, 1 kişi Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 8 kişi de Karamürsel Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ben de şimdi hastaneye geçiyorum, yaralılarımızı ziyaret edeceğim. Herkese geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Gölcük ilçesinde akşam saatlerinde D-130 Karayolu'nun Değirmendere Dörtyol mevkisindeki köprülü kavşakta meydana gelen 40 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 14 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: (DHA, AA)