Kars -21'i gördü

Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 21 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
ERZURUM - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 21 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili oluyor.
 
Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta eksi 21, Ardahan'da eksi 15, Ağrı ve Erzurum'da eksi 7, Erzincan'da eksi 3 ve Iğdır'da 0 derece olarak ölçüldü.
 
Günün en yüksek hava sıcaklığının da Ardahan'da eksi 3, Kars'ta eksi 1, Erzurum ve Ağrı'da 2, Iğdır'da 7 ve Erzincan'da 8 derece olması tahmin ediliyor.
Aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 360, Ağrı'da 170, Kars'ta 51 ve Iğdır'da 27 olmak üzere toplam 608 köy yolu ulaşıma kapandı.
İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışma yapılıyor.
 
Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor. Erzurum'da son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 8 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.
Soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu. Binaların çatılarında boyu bir metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.
Kent merkezlerinde son ölçümlere göre kar kalınlıkları Ağrı'da 40, Kars'ta 23, Ardahan'da 20 ve Erzurum'da 10, Palandöken Kayak Merkezi'nde ise 30 santimetre olarak ölçüldü.