Karsan, BreadaMenarinibus ile nihai anlaşmayı imzaladı

Karsan, İtalyan otobüs firması BreadaMenarinibus ile stratejik ortaklık niteliği taşıyan nihai anlaşmaya imzayı attı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş, İtalyan otobüs üreticisi BreadaMenarinibus ile olan işbirliğinin kapsamının genişletilmesi, seri üretim ve pazarlama faaliyetlerini içeren ve stratejik ortaklık niteliği taşıyan nihai anlaşmanın bugün imzalandığını bildirdi.

Karsan'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, 26 Mart 2010 tarihinde Karsan'ın, İtalyan otobüs üreticisi BreadaMenarinibus'un otobüslerini üretmek, Türkiye'de satmak ve BreadaMenarinibus'a ihraç etmek üzere firma ile ön anlaşma imzaladığının duyurulduğu belirtildi. Söz konusu açıklamada ayrıca, nisan ayında otobüs modellerinin deneme üretimine başlanacağının, deneme üretimi için belirlenen dört aylık sürenin sonunda, BredaMenarinibus ile olan işbirliğinin kapsamının genişletilmesi, seri üretim ve pazarlama faaliyetlerini içeren ve stratejik ortaklık niteliği taşıyan nihai anlaşmanın imzalanmasının öngörüldüğünün de yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, en son yapılan duyuru ile söz konusu proje kapsamında deneme üretimlerinin başarıyla tamamlandığının ve nihai anlaşmanın eylül ayının ilk yarısında imzalanmasının hedeflendiğinin kamuoyu ile paylaşıldığı kaydedilerek, şöyle denildi:

''İlgili proje kapsamında, BredaMenarinibus ile nihai anlaşmayı 2 Eylül 2010 tarihi itibariyle imzalamış bulunmaktayız. İmzalanan lisans anlaşması kapsamında Karsan, on yıllık süre boyunca BredaMenarinibus'un bütün araçlarının Türkiye'de üretilmesinden, pazarlanmasından, satışından, satış sonrası hizmetlerinden ve ihracatından münhasır olarak sorumlu olmuştur.''

Bu konularda ilginizi çekebilir