Karsan, BreadaMenarinibus ile ön anlaşma imzaladı

Karsan, İtalyan otobüs üreticisi BreadaMenarinibus'un otobüslerini üretmek ve satmak için firma ile ön anlaşma imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş., İtalyan otobüs üreticisi BreadaMenarinibus'un otobüslerini üretmek, Türkiye'de satmak ve BredaMenarinibus'a ihraç etmek üzere firma ile ön anlaşma imzaladığını bildirdi.

Karsan'ın Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yeni iş ilişkisiyle ilgili yayımlanan özel durum açıklamasında, şirketin, İtalyan otobüs üreticisi BreadaMenarinibus'un otobüslerini üretmek, Türkiye'de satmak ve BredaMenarinibus'a ihraç etmek üzere firma ile ön anlaşma (Memorandum of Understanding) imzaladığı kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Anlaşma kapsamında; şirketimiz nisan ayında BredaMenarinibus'un 8 metreden 12 metreye, CNG (Compressed Natural Gas/Sıkıştırılmış Doğal Gaz) ve dizel otobüs modellerinin deneme üretimine başlayacaktır. Bu bağlamda BredaMenarinibus'a ihraç edilmek üzere aylık üretim kapasitesinin belirli bir bölümü garanti edilecektir. Deneme üretimi için belirlenen dört aylık sürenin sonunda, BredaMenarinibus ile olan işbirliğimizin kapsamının genişletilmesi, seri üretim ve pazarlama faaliyetlerini içeren ve stratejik ortaklık niteliği taşıyan nihai anlaşmanın imzalanması öngörülmektedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir