Karsan, otobüs üretim tesisini açtı

Selek, ilk 3 seneye yoğunlaşan yatırım miktarlarının 25 milyon euro civarında olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Karsan, İtalya'nın önde gelen otobüs üreticilerinden BredaMenarinibus ile Eylül 2010'da imzaladığı stratejik ortaklık çerçevesinde otobüs üretim tesisini törenle hizmete açtı.

Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Murat Selek, Karsan'ın Bursa-Akçalar'daki fabrikasında düzenlenen törende, bugün atılan önemli bir adımın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek şöyle konuştu:

"BredaMenarinibus marka otobüslerin imalatına bu yıl başından itibaren başladık. İlk aldığımız sipariş Roma Belediyesi için 75 adetlik otobüs siparişidir. Bu siparişin üretimine başlamış bulunuyoruz, sevkıyatına da Ocak ayından itibaren kısmen başladık, bugün de halen devam etmekteyiz."

Otobüs fabrikasının 10 bin metrekareye varan bir alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Selek, şunları söyledi:

"Otobüs konusuna yatırım yapmaktayız, ağırlıklı olarak ilk 3 seneye yoğunlaşan yatırım miktarlarının 25 milyon euro civarında olacak. BredaMenarinibus'a yaptığımız üretim, otobüs faaliyetimizin ilk bölümünü oluşturuyor. Bunun arkasından elbette ki devamı gelecek. Çok kısa zaman içinde yerlilik oranımızı yüzde 40'ın üzerine çıkarmayı hedefledik, şu anda yüzde 25 civarındadır." 

Bu konularda ilginizi çekebilir