Karyağdı: Mükellef haklarının üzerine titrenmeli

Vergi inceleme süreci mükellef hakları açısından masaya yatırılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA(DÜNYA)-VERGİALGI internet sitesi ile Hacettepe Üniversitesi Maliye Topluluğu tarafından “Mükellef Hakları Açısından Vergi İncelemesi” başlıklı Panel düzenlendi.

Panele ilişkin açıklama yapan eski Gelir İdaresi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Nazmi Karyağdı, tek taraflı bir süreç olan ve İdarenin baskın bir rolde olduğu vergi incelemesinde mükellef haklarının çok önemli olduğunu belirterek, “Adeta üzerine titrenmesi gereken bir konudur” dedi.
24 Nisan 2017’de Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsünde İİBF Tuğrul Çubukçu Salonunda yapılacak panelin açılış konuşmasını Vergi Denetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karakum yapacak.

VERGİALGI internet sitesinin kuruluşunun 5’inci yılı sebebiyle düzenlenen panelde, Gelir İdaresi E. Başkan Yrd. Bülent Taş VERGİALGI’ya yönelik tanıtım konuşması yapacak.

Eski Gelir İdaresi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Nazmi Karyağdı, mükellef odaklılık ve mükellef hakları kavramlarının, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın kurulduğu 2005 yılında gündeme oturduğunu söyledi.

Geçen 12 yıllık sürede bu kavramların hem vergi mükellefleri hem de Maliye Bakanlığı tarafından benimsendiğini belirten Karyağdı,
“Gerek Gelir İdaresi gerekse Vergi Denetim Kurulu bu alanda oldukça önemli mesafeler aldı. Tek taraflı bir süreç olan ve İdarenin baskın bir rolde olduğu vergi incelemesinde mükellef hakları, önem taşıyan ve adeta üzerine titrenmesi gereken bir konudur. Vergi Denetim Kurulu’nun bu alanda mükellef örgütleriyle temas halinde olmasını ve sürekli iyileştirme çabalarını takdirle takip ediyoruz” diye konuştu.

Toplantının konuşmacıları şunlar:
Danıştay 9. Daire Üyesi Nilgün İpek, TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Oytun Canyaş, Ankara Vergi Dairesi Başkanı V., GİB Mükellef Hizmetleri Daire Bşk. İlhan Karayılan, Ankara Ticaret Odası Başkan Vekili Mustafa Deryal, Yeminli Mali Müşavir E. MASAK Bşk. Yrd. E. Baş Hesap Uzmanı İbrahim Vergi Denetim Kurulu Örtülü Sermaye, Transfer Fiyatlandırması ve Yurtdışı Kazançlar Ankara Grup Başkanı Yumuşak, Cebrail Yılmazer.