Katılım Bankaları Birliği'nin Yeni Başkanı Fahrettin Yahşi

Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, TKBB’nin yeni başkanı oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin (TKBB) yeni başkanı seçildi.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin bugün düzenlenen 9. Genel Kurulu toplantısında, TKBB'nin yeni başkanı seçilen Yahşi, birliğin başkanlık görevini Türkiye Finans Genel Müdürü Yunus Nacar'dan devraldı. Birliğin başkan yardımcısı görevine ise, Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan seçildi. TTKB üyeleri ise Asya Katılım Bankası Genel Müdürü Cemil Özdemir ve Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Yunus Nacar'dan oluştu.

TTKB'nin Genel Kurul öncesinde konuşan Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Yunus Nacar, Türkiye'de 2009 yılı sonunda katılım bankalarının topladığı fonların yüzde 40 artış ile 26.7 milyar TL'ye ulaştığını açıkladı. Kullandırılan fonların ise yüzde 34 büydüğünü belirten Nacar, katılım bankalarının toplam şube sayısının ise 560'a, çalışan sayısının 11 bin 802'ye çıktığını bildirdi.

SPK'nın kira sertifikalarına ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Nacar, bu enstrümanın ülke ekonomisine katkıda bulunacağına inandığını söyledi. Nacar, Gelire Endeksli Senet (GES) enstrümanını ise desteklediklerini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir