Kayadibi için en yüksek teklif 7,6 milyon dolar

İvme Elektromekanik Endüstriyel Otomasyon Sistemleri, Kayadibi hidroelektrik santrali için en yüksek teklifi verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Elektrik Üretim A.Ş'ye ait Kayadibi (grup 9) hidroelektrik santralinin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi, 7 milyon 644 bin dolarla İvme Elektromekanik Endüstriyel Otomasyon Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde, ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda en yüksek teklif 4 milyon 485 bin dolar oldu.

Daha sonra elemeli yazılı turlara geçildi. Dört tur olarak gerçekleştirilen elemeli yazılı turların ilk turunda en yüksek teklif, 4 milyon 501 bin dolar, ikinci elemeli turda 4 milyon 551 bin dolar, üçüncü elemeli turda ise 4 milyon 601 bin dolar oldu. 4 tur olarak gerçekleşen elemeli yazılı turların her birinde 13'er firma elendi.

Yazılı elemeli turların ardından açık artırmaya geçildi. Açık artırmada başlangıç tutarı 4 milyon 815 bin dolar, artırım aralığı ise 10 bin dolar olarak belirlendi.

Açık artırmanın ilk turunda 2 firma çekilirken, bu turda en yüksek teklif, 4 milyon 890 bin dolar oldu.

Açık artırmanın ikinci turunda da yine bir firma çekilirken bu turda elde edilen en yüksek tutar da 4 milyon 950 bin dolar oldu. 11. turda bir firma daha ihale dışı kalırken bu turdaki en yüksek tutar 6 milyon 160 bin dolara çıktı.

Açık artırmanın 14. ve 22. turlarında da iki firma çekilirken sırasıyla bu turlarda en yüksek elde edilen tutarlar 6 milyon 400 bin dolar ile 6 milyon 780 bin dolar oldu.

37. turda da bir firma daha çekildi ve bu turdaki en yüksek tutar, 7 milyon 270 bin doları buldu.

52 turda tamamlanan açık artırmada en yüksek teklifi ise 7 milyon 644 bin dolar ile İvme Elektromekanik Endüstriyel Otomasyon Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi verdi. Böylece nihai pazarlık görüşmesi teknik olarak tamamlandı.

Elektrik Üretim A.Ş'ye ait Kayadibi (Grup 9) hidroelektrik santralinin, nihai pazarlık görüşmeleri başladı. Nihai pazarlık görüşmesi sonucunda santralin, 49 yıllığına, işletme hakkı devredilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir