Kayıtlı İHA sayısı 6 bini geçti

SHGM, Türkiye'de kayıtlı İHA sayısı 6 bin 767 , İHA kullanıcı sayısı ise 9 bin 189 olarak açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA ONLİNE

Sivil Havacılık Genel  Müdürlüğü (SHGM) tarafından çalışmaları sürdürülen İHA Sistemleri  Talimatı'nın yayımlanmasının ardından, İHA'ların  kayıtları alınmaya başlandı. SGHM, twitter sitesinden yaptığı açıklamada Türkiye'de sisteme kayıtlı İnsansız Hava Aracı (İHA) kullanıcı sayısının güncel olarak 9 bin 189 olduğunu ve kayıtlı İHA sayısının ise 6 bin 767 olduğunu bildirdi.

İstanbul Emniyeti ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün beraber yürüttü bu hizmette, kullanıcılar emniyete giderek araçlarını ve kendilerini kayıt ettiriyorlar. 1 Mayıs tarihinden itibaren başlıyan kayıtlar ile ilgili ilk resmi rakamlar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Twitter hesabından paylaşılıyor.

Talimat çerçevesinde, azami kalkış ağırlığı 500 gramla 25 kilogram  aralığında olan İHA'lar ve bunları kullanacak pilotlar, Genel Müdürlük tarafından  oluşturulan internet tabanlı kayıt sistemine kayıt edildi. Bunun dışında azami  kalkış ağırlığı 25 kilogram ile 150 kilogram aralığında olan ikinci gruptaki  İHA’lar ile azami kalkış ağırlığı 150 kilogram ve daha fazla olan İHA’ların Türk  hava araçları tesciline kayıt yaptırma zorunluluğu bulunuyor. Kapalı alanlarda  kullanılan İHA’lar, yere veya herhangi bir platforma bağlı olan insansız balon ve  benzeri sistemler, devlet insansız hava araçları ve azami kalkış ağırlığı 500  gramdan daha az olan İHA’lar talimat kapsamının dışında yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir